Cum ne prezentam cu stil persoanelor necunoscute?

cum-ne-prezentam-cu-stilDaca te duci la o intalnire sau la o petrecere unde nu cunosti o parte dintre invitati trebuie sa gasesti o modalitate de a te prezenta. In schimb, daca esti gazda unei festivitati unde multi dintre oameni nu se cunosc intre ei trebuie ca tu sa faci prezentarile. De ce trebuie insa sa tinem cont cand facem prezentarile? In continuare iti vom da cateva idei despre cum trebuie sa prezinti sau sa faci cunostinta cu persoanele necunoscute ca un gentleman.

Inainte, arta prezentarii era plina de reguli, insa acum, este suficient sa-ti amintesti doar principiile de baza pentru a-ti crea o imagine de om manierat si pentru a te diferentia de restul.

 



Ne prezentam cu respect femeilor si copiilor

 

Cea mai importanta regula este sa arati respect cand faci prezentarile. Este de bun simt sa prezinti barbatul femeilor si pe cei tineri, celor mai batrani. De exemplu, poti spune: “Maria, ti-l prezint pe prietenul meu Dan”. Pe acelasi principiu, la o intalnire de afaceri, persoanele cu functie mai mica trebuie prezentate celor cu functie inalta. Daca trebuie sa faci cunostinta unei rude cu o persoana necunoscuta, atunci prezinti persoana straina rudei. La fel, un grup de oameni se prezinta unei singure persoane. Toate acestea sunt semne de respect.

Daca noi suntem cei prezentati altor persoane, trebuie sa facem o buna impresie. Cel mai bine este sa ne uitam in ochii lor, sa dam mana (daca ne intalnim cu o femeie asteptam ca ea sa intinda mana) si sa spunem un lucru placut, ca de exemplu: “Ma bucur sa va cunosc”.

 

Sfaturi care ne ajuta sa facem o buna impresie la prima intalnire

 

  • Persoanele se prezinta in acelasi mod in care le spunem si in viata reala. Daca ii vorbim cu dumneavoastra persoanei pe care o prezentam, nu-i vom spune pe numele mic cand o introducem, ci ii vom spune: “Domnul/ Doamna X”. Cand facem prezentarile insa, trebuie sa ne asiguram ca stim numele corecte ale persoanelor.
  • Daca ne prezentam afara, si avem palarie sau manusi, este un semn de respect sa le scoatem cand facem cunostinta cu cineva.
  • In cazul in care trebuie sa prezentam pe cineva si i-am uitat numele, ne putem referi la cealalta persoana careia ii cunoastem numele. De exemplu, putem spune: “L-ai cunoscut pe prietenul meu Andrei?”, iar persoana necunoscuta va raspunde: “Nu, nu l-am cunoscut. Eu sunt Ana”.

 Este suficient sa cunoastem aceste cateva reguli pentru a sti cum sa ne purtam cand intalnim o persoana straina si pentru a nu da dovada de stangacie. Stim cu totii ca prima impresie conteaza, atunci de ce nu ar fi o buna prima impresie?

 

Text: Bianca Badescu