Ciocolata neagra te scapa de sindromul premenstrual

-0aPoza-ciocolata-neagra-te-scapa-de-sindromul-premenstrualEchilibrul hormonal este foarte important daca vrei sa treci, luna de luna, fara dureri si disconfort peste perioada menstruatiei. Senzatii precum oboseala si deprimarea sunt doar cateva dintre simptomele comune ale sindromului premenstrual. Aceste simptome pot dura de la trei la sapte zile, insa pot fi atenuate.

Fructele de padure, calciul, vitaminele E si B6 si magneziul pot ajuta la minimizarea simptomelor PMS. Si iata o veste buna: ciocolata face minuni! Ciocolata neagra este cunoscuta pentru continutul mare de magneziu precum si de Omega 3 si 6, acizi grasi, care contin mai putin zahar. In plus, s-a sugerat in anumite studii ca pofta de ciocolata pe durata menstruatiei are legatura cu un deficit de magneziu sau cu consumul de carbohidrati ca automedicatie in depresie.

In plus, in cazul in care vei consuma zilnic cate o portie destul de mica de ciocolata neagra, vei putea reusi sa te concentrezi mai mult la efectuarea exercitiilor fizice intrucat acestea produc destul de multa energie. Atunci cand esti la menstruatie, evita alimentele care contin zahar, sare sau cofeina. Aceste alimente duc la balonare, iritabilitate, anxietate si depresie, simptome ce sunt asociate cu PMS.

 

Text: Andreea Popescu