Coafurile lejere fac deliciul anului 2014

In acest an, coafurile la moda sunt cele naturale, elegante si minimaliste. Adio coafuri impecabile, par aranjat la liniuta, foarte drept sau perfect carliontat, sau cocuri extrem de studiate. In 2014 se poarta buclele lejere, naturale, si cocurile neterminate… nimic perfect, ci doar natural! Fiecare sezon vine la pachet cu propriile sale reguli…Coafuri cu bucle

Buclele sunt acum dezordonate, au capatat un aspect urban, mai neglijent. Practic, suvitele ondulate alterneaza cu suvitele drepte, astfel incat nu stii daca parul a fost ondulat special sau daca abia i-ai dat drumul din coada si si-a pastrat forma de la stransoarea elasticului. Nu este deloc greu sa obtii buclele urbane. Dupa ce te-ai spalat pe cap, cat parul este inca umed, iti poti pune cateva dintre suvite pe bigudiuri mari – este suficient sa le tii pana ce parul se usuca. O alta varianta este sa iti aplici spuma modelatoare pe parul ud, dupa baie. Apoi, fara sa-l piepteni, il usuci cu foehnul tinand capul in jos, pentru a obtine mai mult volum.

Bucle pline de volum

Bineinteles, pentru ca buclele urbane nu se potrivesc la o tinuta eleganta sau la un eveniment de gala, exista si varianta adaptata – buclele glamour, pline de volum. Pentru a le obtine, trebuie sa ii conferim parului volum la radacina (il putem „umfla” folosind o perie si uscatorul) si sa il ondulam la varfuri (putem sa cream usoare bucle doar la varf cu ajutorul unui ondulator sau chiar cu placa de indreptat parul).

Cocuri neterminate

Nici cocurile nu mai sunt asa cum ne-am obisnuit. Acum se poarta cocurile neterminate, din care par ca ies neglijent suvite. Iar acest lucru nu poate decat sa ne bucure, si asa procesul de „construire” a unui coc perfect era greoi si ne lua prea mult timp. Nu este greu sa-ti faci un astfel de coc: pur si simplu iti prinzi parul cu un elastic si cateva agrafe in coc, lasand libere cateva suvite in fata si scotand alte cateva suvite din coc, astfel incat sa para… un coc dezordonat. Mai mult, poti rasuci cateva suvite si le poti prinde neglijent cu agrafe in orice mod iti doresti sau poti folosi gel pentru a crea efectul de par umed, la moda si in acest sezon.

Tunsoarea pixie

Coafura pixie este din ce in ce mai mult la moda. Este potrivita pentru femeile care, atunci cand au o problema, nu-si ascund fata in spatele suvitelor lungi. Posesoarele unui par fin si subtire pot adopta tunsoarea pixie cu lejeritate. Cu breton sau fara, tunsoarea pixie scoate in evidenta trasaturile fine ale fetei, ochii, pometii. In plus, confera un aer tineresc, jucaus.

 

In acest an, coafurile par sa se fi adaptat stilului nostru de viata, mereu pe repede inainte. Cand vine vorba de parul nostru, trendurile acestui sezon ne imbie sa cream, sa ne imaginam, sa fim naturale si, in acelasi timp, versatile.

 

Text: Bianca Badescu