Vara asta se poarta coafurile lejere

Vara aceasta putem sa ne luam adio de la coafurile impecabile si stilizate pentru ca in trendurile sezonului au intrat coafurile naturale si lejere. Vedetele verii sunt buclele de orice tip, purtate fie libere pe spate, fie stranse in cozi relaxate. Hair-stylistul francez Laurent Tourette a propus pentru sezonul estival coafuri ce se pot purta atat ziua, la plaja, cat si seara, pe covorul rosu, naturaletea fiind puntea de legatura intre ele.Bucle lejere si naturale

Desi buclele sunt asociate parului lung, vara aceasta ai liber la bucle si pentru parul scurt sau mediu, singura conditie fiind sa para cat mai naturale, chiar ravasite. Parul scurt sau mediu poate prinde forma ondulata doar cu ajutorul spumei si al indemanarii, obtinandu-se totodata si efectul de par ud, la mare cautare in acest sezon. Pentru parul lung trebuie apelat, insa, la ondulator. Pentru a fi in trend, onduleaza doar cateva suvite si apoi imprastie-le prin restul parului. Vei obtine o coafura de strada cu un aer putin neglijent si dezordonat. Daca vrei sa adopti un look mai elegant de seara, atunci creeaza bucle glamour. Pentru acestea, e necesar sa-ti usuci invers parul pentru a-i da volum la radacina si apoi sa ondulezi doar varfurile.

Buclele rock’n’roll sunt pe val si vara aceasta. Acestea presupun ondularea parului imediat deasupra urechii si pana la varfuri, singura conditie este sa nu-ti faci buclele prea incordate. Buclele in zig-zag sunt un must al acestui sezon si sunt recomandate in special in cazul parului scurt pentru efectul ravasit si natural pe care-l confera. Se pot face fie cu ajutorul unor ustensile speciale, fie cu ajutorul unor agrafe in zig-zag, rezultatul fiind acelasi.

Cocuri lejere si impletituri ciufulite

Impletiturile ciufulite fac parte din tendintele verii in materie de hair-styling, iar pentru a le obtine nu trebuie sa-ti bati capul prea mult. Practic, trebuie sa faci tot posibilul ca parul tau sa arate ca si cum ai fi dormit peste noapte cu coada impletita.

Daca pana acum se purtau cocurile stricte si foarte dichisite, acum cocurile neterminate, din care ies suvite haotic, sunt la mare cautare. O astfel de coafura se poate obtine usor, fiind nevoie doar de un elastic de par. Dupa ce prinzi parul in coc, scoti cateva suvite astfel incat sa creezi iluzia de dezordonat. Poti adauga si cateva agrafe si astfel sa sporesti efectul neglijent. Aceasta coafura se poate purta la plaja, dar daca ii atasezi cateva accesorii elegante se poate purta chiar si seara, la o cina in oras.

Text: Madalina Manole