Cu 1 iaurt pe zi, sanatatea ti-o mentii

Logo-1-iaurt-pe-ziCel mai mare producator roman de iaurturi, Danone, a lansat campania „Cu 1 iaurt pe zi, sanatatea ti-o mentii” care se va derula in perioada noiembrie 2013 – decembrie 2014, avand ca scop informarea romanilor in ceea ce priveste introducerea consumului de iaurt in alimentatia zilnica. Campania include cursuri de nutritie pentru copii si tineri, insuflarea unor obiceiuri care se deprind de la varste tinere.

Prima etapa a campaniei presupune ca toti cei care consuma iaurt sa intre pe aplicatia online dedicata si sa-si impartaseasca povestile, putand deveni astfel ambasadorii campaniei.

O alimentatie echilibrata este foarte importanta in mentinerea unui stil de viata sanatos, astfel incat Danone trage un semnal de alarma in ceea ce priveste riscul bolilor cardiovasculare, diabetului, obezitatii etc. In ciuda multiplelor beneficii ale iaurtului, studiile realizate recent arata ca Romania este pe ultima pozitie la nivel european, din punct de vedere al consumului de iaurt. Conform statisticilor, un roman consuma in medie 1 produs lactat proaspat pe saptamana, fata de francezi – 5 produse pe saptamana, bulgari – 3 produse pe saptamana si polonezi – 2 produse pe saptamana.

„Stilul nostru de viata si alimentatia sunt unele dintre principalele cauze ale obezitatii, bolilor cardiovasculare si diabetului. Pentru o alimentatie echilibrata trebuie sa consumam 2-3 produse lactate in fiecare zi. Iaurtul contribuie la asigurarea unui aport optim de calciu, potasiu, fosfor, zinc, proteine si fermenti lactici activi si are putine calorii. Beneficiile nutritionale ale iaurtului recomanda acest produs ca pe o solutie simpla si la indemana, mai ales in conditiile stilului de viata contemporan”, a declarat Prof. Dr. Nicolae Hancu, Presedintele de Onoare al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

 

Text: Ruxandra Raica