Cum sa stopezi cresterea parului facial

shutterstock 17883685Intr-o societate dominata de obsesia pentru perfectiune, parul nedorit de pe fata, problema cu care foarte multe dintre femei se confrunta, si nu este nicio rusine aici, reprezinta o piedica in fata frumusetii ideale.

Aspectul este deosebit de important in zilele noastre, iar parul de pe fata si corp este considerat un semn de masculinitate si privit cu ochi nu foarte buni de catre femei. Si, desi poti scapa de parul nedorit de pe corp apeland la epilarea cu ceara si nu numai, trebuie sa stii ca astfel nu faci decat sa agravezi cresterea lui. Parul nedorit de pe fata apare ca urmare a excesului de testosteron, insa exista moduri de a-l indeparta.

 Afla cum poti scapa de parul de pe fata!

 

Tratamentul cu laser. Laserul este una dintre cele mai bune metode de a scapa de parul nedorit de pe fata. In plus, lasa tenul fin si nu il inroseste. Desi nu este o solutie permanenta, efectele tratamentului cu laser sunt unele pe termen lung.

 

Tratamentul medical. Daca parul facial este rezultatul unei anumite afectiuni, medicul iti poate recomanda tratamentul care sa ti se potriveasca. Poate aparea ca urmare a unei dereglari hormonale, a menopauzei sau a sindromului de ovare polichistice.

 

Vitamina B6. Vitamina B6 previne excesul secretiei de testosteron. O dieta bogata in banane, carne de pui, peste, cartofi reduce cresterea parului nedorit.

 

Soia. Fitoestrogenul (hormon natural), care este echivalentul estrogenului, este intalnit in produsele din soia, care contribuie la stoparea cresterii parului nedorit. De asemenea, turmericul, un vechi remediu de origine indiana, poate fi utilizat pe post de scrub daca este transformat intr-o pasta cu care sa se faca un masaj bland al fetei.

 

Text: Ruxandra Raica