DHA: Bronzul cu zahar incolor

2009_body_care_zahar_incolorAu trecut de mult vremurile cand pielea alba era cea mai apreciata. Acum exista din ce in ce mai multe solutii pentru obtinerea unui ten bronzat. Pe langa binecunoscutele solare si produse bronzante, o alta metoda de colorare a pielii, 100% sigura de data aceasta, este cea cu zahar incolor, denumita si DHA.

 
DHA este de fapt un zahar simplu, incolor, obtinut din sfecla de zahar, care produce o reactie cu suprafata pielii, colorand-o. Cu ajutorul unui pistol se pulverizeaza pe piele solutia pe baza de zahar. Substanta ajunsa pe stratul epidermic produce un pigment care dispare odata cu exfolierea naturala a pielii, dar fara a usca tegumentele si fara riscuri cancerigene.

Procedeul poate fi reluat fara contraindicatii. In contact cu aminoacizii aflati in suprafata pielii se produce o reactie chimica. Bronzul apare la cateva minute dupa aplicarea substantei, procesul de colorare continuand timp de cel putin 4 ore. Dupa o aplicare pielea ramane bronzata timp de 8 pana la 14 zile, iar culoarea poate echivala chiar cu cinci sedinte scurte la solar. Hidratarea ulterioara a pielii optimizeaza rezultatul si face ca bronzul sa se pastreze pentru o perioada mai indelungata de timp. Va recomandam produsele hidratante si emoliente din gama Cyclax din farmaciile CATENA.

Bronz sigur, fara efecte adverse
Bronzul cu zahar incolor se poate realiza doar in saloane specializate, iar studiile arata ca procesul este sigur 100%, neavand efecte adverse atata timp cat solutia nu ia contact cu buzele, ochii sau cu mucoasele.

 

Text: Olivia Dutu
Sursa: www.studiofusion.ro