Energia vie a hainelor

Energia-vie-a-hainelorDaca pana astazi consideram moda drept o modalitate de exprimare a personalitatii, creatoarea Alina Ene reuseste sa ne imbogateasca perspectiva proprie cu inca o calitate.

 

Pentru aceasta tanara creatoare, designul vestimentar se comporta ca un camp energetic unde lumina joaca rolul principal si influenteaza perceptia asupra formelor. Pe baza acestui lucru, Alina a creat o linie de vestimentatie ce incorporeaza leduri si fibre optice ce produc un efect vizual absolut senzational.

 

 

Imprimeuri 3D Light

Intitulata „Light Wear”, colectia a fost prezentata in premiera la Romanian Fashion Week 2010 si in cadrul Serii Modei de la Bucuresti. De asemenea, Light Techno Fashion, conceptul care sta la baza articolelor de imbracaminte create de Alina Ene, a facut subiectul unei expozitii inedite lansata de artista in seara de miercuri 7 iulie, la Anaid Art Gallery din Bucuresti. Prin expozitia de fotografie si produs de moda „Personal Light” designerul si-a propus sa aprofundeze aceasta idee inovatoare si sa o completeze cu un alt concept futurist: imprimeurile 3D Light. Ele imbina efectul tridimensional cu cele obtinute prin imprimarea digitala a fotografiilor de light painting.

 

{besps}articole_septembrie/energiavieahainelor|width=450|height=450{/besps}

 

Colectia „Light Wear”

In afara creatiilor vestimentare realizate prin acest procedeu, am mai putut admira o serie de alte costumatii din colectia Alinei, „Light Wear”, prezentate publicului prin intermediul unei galerii interactive, unde luminile rezonau cu prezenta vizitatorilor. Un alt punct de atractie important au fost fotografiile de light-painting si 3D ale lui Dan-Andrei Paraschiv, ce au stat la baza imprimeurilor din colectie. La randul lor, imaginile sunt create printr-o procedura originala care presupune fotografierea pe timp de noapte sau intr-o camera obscura a razelor produse de o sursa luminoasa in miscare. Subiectele fotografiilor au fost, in marea lor majoritate, personaje feminine, metafizice, ale caror priviri par ca poarta la randul lor o imensa incarcatura energetica. O experienta inedita, unica in momentul de fata, gazduita de un spatiu deosebit, unde fashion-designul devine o arta in sine.

 

Text: Catalina Pavel