Epilarea zonei intime

Epilarea zonei intimeFrumusetea este un atuu al femeilor de pretutindeni. Parul stralucitor, unghiile frumoase si sanatoase, pielea fina, catifelata, orice detaliu conteaza atunci cand este vorba de imaginea ta. Dar ce te faci cu micile imperfectiuni? De exemplu, cu parul naravas care apare in anumite zone ale trupului si dau un aspect urat. Una dintre regulile de igiena corporala utilizate de femei este epilarea.

 
Fie ca sunt medici specializati in bolile de piele sau cosmeticieni, toti deopotriva recomanda epilarea inghinala ca mod de ingrijire corporala. Fiecare are insa indicatii si retineri cand vine vorba de epilarea zonei intime. “Sunt de acord cu epilarea inghinala, dar numai cu ceara, altfel nu. Aparatele sau diverse alte practici pot fi toxice si pot avea efecte negative asupra pielii, mai ales daca femeia este insarcinata.

Epilarea distruge prin efectul chimic, iar pielea permite sa ajunga substanta la circulatia sanguina. Orice operatie, indiferent in ce zona a trupului se realizeaza, se face pe o piele fara par. Dar indepartarea parului, se face, la nastere, cu lama sau cu ceara”, a precizat prof. dr. Bogdan Marinescu, medic primar obstetrica ginecologie.

Contraindicatiile epilarii inghinale

Cu siguranta, epilarea inghinala poate avea si o serie de contraindicatii. Aceeasi parere o au si dermatologii. “Din cauza ca este o zona puternic vascularizata si o zona cu statii ganglionare cu importanta majora in corpul omenesc, este foarte important sa se cunoasca starea de sanatate a persoanei respective. Epilarea se va face numai dupa ce zona a fost bine spalata cu apa si sapun, dezinfectata cu solutii speciale pentru pielea sensibila. Personal, recomand traditionala ceara calda. Cateva contraindicatii ar fi: furunculoza, viroze ale pielii, fragilitate vasculara marcanta, plagi, ulceratii, boli infectioase (pojar, sifilis, scarlatina)”, a spus dr. Mirela Mirtoiu, medic dermatolog. Cosmeticienii considera ca cel mai eficient procedeu este epilarea cu ceara. “Cea mai indicata este metoda cu ceara traditionala calda. Aceasta este metoda ceruta de majoritatea femeilor care vin la noi, mai ales cele care doresc epilare in zonele intime”, a apreciat cosmeticiana Angelica Alexe.

De vorba cu Roxana Ionescu despre epilare

“Sunt de acord cu epilarea inghinala, si cea totala, si cea cu model. Fiecare alege ce-i place. Mie-mi place si asa, si asa. Nu conteaza cum, epilat sa fie. Pana la urma lucrul acesta tine de igiena personala a femeii si depinde de starea ei.

 

Text: Ionela Chircu