Felicitari si urari pentru Craciun si Anul Nou

Felicitari si urari pentru Craciun si Anul NouUna dintre traditiile urmate in pragul sarbatorilor de iarna este cea a trimiterii de felicitari si urari persoanelor dragi. Acum este momentul cand ne luam un ragaz de la agitatia cotidiana si ne folosim timpul pentru a ne aminti de cei din jurul nostru si pentru a le transmite gandurile noastre frumoase. Trimiterea felicitarilor de sarbatori nu trebuie vazuta ca pe o obligatie sau ca pe o promovare personala, ci ca pe o manifestare a sentimentelor fata de persoanele carora le adresam urarile si, totodata, ca o respectare a bunelor maniere.

Felicitari virtuale sau clasice?

Pentru ca suntem in era tehnologiei si a vitezei, clasicele felicitari trimise prin posta au fost inlocuite cu felicitarile virtuale, trimise prin e-mail sau prin intermediul retelelor de socializare, sau cu sms-urile trimise cu ajutorul telefonului. Nu este un lucru rau, insa, tineti cont ca o felicitare clasica va fi intotdeauna mult mai apreciata decat orice alta forma de urare. Dar pentru ca exista posibilitatea ca destinatarul sa va catalogheze ca fiind o persoana demodata, alegeti voi, in functie de caracteristicile fiecaruia, cui sa expediati felicitarile clasice si cui sa expediati felicitarile electronice.

Cui trimitem felicitarile de Craciun si Anul Nou?

In primul rand, felicitarile de sarbatori le trimitem tuturor persoanelor care ne sunt apropiate dar si celor carora le purtam respect si recunostinta. Inainte de a trimite urarile, intocmeste din timp o lista cu cei pe care vrei sa-i feliciti. Astfel, vei putea decide mai usor cui trimiti felicitari clasice si cui trimiti felicitari electronice. In cazul in care alegi si varianta scrisorilor de felicitare, tine cont ca acestea trebuie trimise la inceputul lunii decembrie, pentru a avea timp sa ajunga la destinatie pana in ziua Craciunului. Lista trebuie sa inceapa intotdeauna cu membrii familiei: parinti, bunici, frati, unchi, matusi si rude de grad mai indepartat. Continua lista cu prieteni, profesori, colegi, sefi de munca si parteneri de afaceri. De asemenea, gandeste-te cui ii esti recunoscator, cine te-a ajutat intr-un moment dificil, cui vrei sa-i spui multumesc, si adauga acele personae pe lista. Persoanelor din lista pe care le stii ca sunt traditionaliste, le poti trimite felicitari clasice. Vor fi placut surprinsi de interesul deosebit pe care li-l acorzi. De asemenea, parintilor, bunicilor, rudelor mai in varsta, sefilor de la munca si partenerilor de afaceri le poti scrie urarile tale in felicitari pe care sa le trimiti prin posta. Vor aprecia mult mai mult.

Felicitarea de Craciun, prilej de impacare

Daca esti certat sau esti suparat pe cineva, Craciunul este cel mai bun moment de impacare. Iarta pe cei care ti-au gresit si fa tu primul pas spre reconciliere. Trimite-i o felicitare personalizata in care sa-i transmiti sentimentele tale si dorinta ta de impacare. In aceasta perioada, toti oamenii tind sa devina mai buni si, cu siguranta, vei primi inapoi un raspuns cald si ingaduitor.

Ce trebuie sa contina felicitarea de sarbatori?

Daca vorbim de felicitarea de Craciun, atunci cu siguranta va trebui sa faceti referire la Nasterea Domnului, la traditiile aferente Craciunului legate de impodobitul bradului, de colinde, de masa imbelsugata, de Mos Craciun si, daca inspiratia va ajuta, puteti expune sentimentele voastre legate de persoana respectiva sau legate de spiritului Craciunului. Daca trimiteti felicitarea sefilor, profesorilor, partenerilor de afaceri, aveti grija sa va pastrati un limbaj protocolar si sa fie un mesaj scurt. Nu uitati sa incheiati cu clasica urare: “Craciun Fericit!” Felicitarile de Anul Nou trebuie sa contina urari de sanatate, prosperitate, fericire, implinire pe toate planurile si ganduri bune pentru anul ce vine. Intotdeauna incheiati cu urarea de “La multi ani!”. Nu va semnati cu apelative sau porecle, ci semnati-va cu numele intreg, indiferent cui trimiteti felicitarile.

Atentie la detalii!

Daca expedierea felicitarilor se va face via e-mail, personalizati mesajul pentru fiecare persoana in parte si niciodata nu forward-ati un alt mesaj primit. Mai bine nu trimiteti deloc. Nu folositi poze cu animale sau cu voi in ipostaze care nu au nicio legatura cu sarbatoarea. De asemenea, nu copiati mesaje de pe internet, pe care destinatarul le-ar mai putea primi de la inca alte cateva zeci de persoane. Daca nu aveti inspiratie, scrieti o propozitie scurta care sa cuprinda urarea de baza a Carciunului si a Anului Nou si atat. Luati in calcul ca urarile care cuprind doar “Craciun fericit!” sau doar “La multi ani!”, sunt seci si par trimise in graba, fara sentimente si prea mare importanta acordata. Pe de alta parte, tineti cont de persoana pe care o felicitati. Daca stiti ca a trecut printr-o perioada mai grea sau a suferit o pierdere, adaptati mesajul astfel incat sa nu doara urarea voastra, ci sa bucure. Daca destinatarul are o alta religie si nu este crestin, scrieti o urare neutra care sa includa la final mesajul “Sarbatori fericite!”.

Cu aceasta ocazie, noi va dorim un Craciun linistit, in pace si armonie cu voi insiva si cu cei din jur, si un An Nou mai bun, incarcat de bucurii si de realizari pe toate planurile!

Craciun Fericit! La multi ani!

Text: Madalina Manole

decembrie 22nd, 2014 by tonica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate