Felicitări pentru Anul Nou

Una dintre tradițiile la început de An Nou este cea a trimiterii de felicitări și urări persoanelor dragi. Acum este momentul când ne luăm un răgaz de la agitația cotidiană și ne folosim timpul pentru a ne aminti de cei din jurul nostru și pentru a le transmite gândurile noastre frumoase. Trimiterea felicitărilor nu trebuie văzută că pe o obligație, ci ca pe o manifestare a sentimentelor față de persoanele cărora le adresăm urările.



Felicitări virtuale sau clasice?

Pentru că suntem în era tehnologiei și a vitezei, clasicele felicitări trimise prin poștă au fost înlocuite cu felicitările virtuale, trimise prin e-mail sau prin intermediul rețelelor de socializare, sau cu sms-urile trimise cu ajutorul telefonului. Nu este un lucru rău, însă, țineți cont că o felicitare clasică va fi întotdeauna mult mai apreciată decât orice altă formă de urare. Dar pentru că există posibilitatea că destinatarul să va catalogheze că fiind o persoană demodată, alegeți voi, în funcție de caracteristicile fiecăruia, cui să expediati felicitările clasice și cui să expediati felicitările electronice.

Cui trimitem felicitările de Anul Nou?

În primul rând, felicitările de sărbători le trimitem tuturor persoanelor care ne sunt apropiate dar și celor cărora le purtăm respect și recunoștință. Înainte de a trimite urările, întocmește din timp o listă cu cei pe care vrei să-i feliciți. Lista trebuie să înceapă întotdeauna cu membrii familiei: părinți, bunici, frați, unchi, mătuși și rude de grad mai îndepărtat. Continuă lista cu prieteni, profesori, colegi, șefi de muncă și parteneri de afaceri. De asemenea, gândește-te cui îi ești recunoscător, cine te-a ajutat într-un moment dificil, cui vrei să-i spui mulțumesc, și adaugă acele persoane pe listă. Persoanelor din listă, pe care le știi că sunt tradiționaliste, le poți trimite felicitări clasice. Vor fi plăcut surprinse de interesul deosebit pe care li-l acorzi.

Ce trebuie să conțină felicitarea de Anul Nou?

Felicitările de Anul Nou trebuie să conțină urări de sănătate, prosperitate, fericire, împlinire pe toate planurile și gânduri bune pentru anul ce vine. Întotdeauna încheiați cu urarea de “La mulți ani!”. Nu vă semnați cu apelative sau porecle, ci semnați-vă cu numele întreg, indiferent cui trimiteți felicitările.

Atenție la detalii!

Dacă expedierea felicitărilor se va face via e-mail, personalizați mesajul pentru fiecare persoană în parte și niciodată nu forward-ați un alt mesaj primit. Mai bine nu trimiteți deloc. Nu folosiți poze cu animale sau cu voi în ipostaze care nu au nicio legătură cu sărbătoarea. De asemenea, nu copiați mesaje de pe internet, pe care destinatarul le-ar mai putea primi de la încă alte câteva zeci de persoane. Dacă nu aveți inspirație, scrieți o propoziție scurtă care să cuprindă urarea de baza a Anului Nou și atât. Luați în calcul că urările care cuprind doar “An Nou fericit!” sau doar “La mulți ani!”, sunt seci și par trimise în grabă, fără sentimente și prea mare importantă acordată. Pe de altă parte, țineți cont de persoana pe care o felicitați. Dacă știți că a trecut printr-o perioadă mai grea sau a suferit o pierdere, adaptați mesajul astfel încât să nu doară urarea voastră, ci să bucure.