Gelul pe unghii, un dusman de temut

gel-unghii1Manichiura cu gel este un adevarat rasfat pentru majoritatea femeilor. Aceasta face ca unghiile sa arate mai stralucitoare, mai ingrijite si rezista pana la doua saptamani. Manichiura cu gel este o optiune interesanta pentru femeile ocupate, care nu au timp pentru o manichiura saptamanala. Dar desi acest tip de manichiura arata foarte bine, exista si unele efecte secundare care nu ar trebui neglijate. Inainte de a merge cu urmatoarea ocazie la salon, gandeste-te daca acest tip de manichiura iti face bine sau nu.

Este bine cunoscut faptul ca pe unghii pot fi “citite” o multime de boli. Dat fiind ca acest tip de manichiura presupune acoperirea intregii unghii cu gel pentru o perioada lunga de timp, nu va mai fi posibila detectarea precoce a eventualelor probleme de sanatate. Prin urmare, ar fi de preferat sa nu apelam in permanenta la gelul de unghii, ci doar in situatii speciale.Eliminarea gelului de pe unghie

Procedura de indepartare a gelului de unghii necesita mult efort, si tocmai de aceea trebuie realizata de catre un specialist. In primul rand, unghiile sunt inmuiate in acetona pentru a dizolva gelul, pret de cateva minute bune. Apoi, unghia este pilita pana cand gelul dispare definitiv. Acest proces de indepartare a gelului poate provoca unghiilor o subtiere a unghiilor cu pana la 50%, lasandu-le mai fragile si mai predispuse la rupere. Asta explica de ce femeile care isi pun frecvent gel pe unghii nu mai pot renunta la el. Nu pentru ca ar avea unghii urate, ci pentru ca ele s-au deteriorat in timp.

gel-unghii2Pericol de infectii?

Procesul de eliminare a gelului poate provoca si escoriatii, care fac unghiile mai predispuse la infectii. Gelul de unghii favorizeaza exfolierea unghiilor natural, care se pot ingalbeni sau invineti din cauza infectiilor bacteriene. Infectiile fungice sau escoriatiile sunt si ele printre cele mai comune infectii la nivelul unghiilor.

Cei mai multi medici ne recomanda sa apelam la manichiura cu gel doar ocazional, la evenimente speciale. Daca ai deja unghiile subtiri, evita acest tip de manichiura. Rezultatele initiale pot parea interesante, insa consecintele sunt devastatoare si pe termen lung.

 

Text: Andreea Popescu