Idei de decorațiuni pentru living

Eşi în căutare de idei de decorațiuni pentru living? Livingul este încăperea destinată relaxării dar, în ultimii ani, pentru mulți a devenit locul din care lucrează. Pentru cei mai mulți, este locul în care își petrec după-amiezile alături de familie și, mesele de weekend cu cei dragi și prietenii.

Ești în căutarea unor idei de decorațiuni pentru living și simți că te pierzi în avalanșa de informații? Oricum alegi să-ți folosești livingul, modul în care este decorat influențează felul în care te simți. Din acest motiv, îți aduce în atenție câteva idei de decorațiuni pentru living.

Îți spunem câteva secrete ale designerilor interiori pentru ca tu să te bucur de livingul tău: peste zi să te poți concentra iar seara să te relaxezi.



4 lucruri pe care să faci înainte să cauți decorațiuni pentru living

Ar fi bine să nu te grăbești, alocă timpul necesar pentru a găsi cele mai bune idei de decorațiuni pentru living. Ai putea începe cu asta:

  • Stabilește clar care sunt rolurile pe care livingul tău trebuie să le îndeplinească.

Dacă este pentru relaxare, o bibliotecă, un fotoliu comod sau o canapea pentru seri la film și un pahar de vin.

Ai nevoie de concentrare dacă peste zi lucrezi din living. Îți va fi necesar un birou iar dacă ai copii, totul trebuie delimitat.

  • Alege stilul pe care îl dorești.

Dacă este un living cu bucătărie open space, ai grijă ca ele să se completeze, va părea mai mare.

Apreciate sunt stiluri precum: modern, industrial, scandinav sau rustic. Când vine vorba de decorațiuni pentru living, lemnul și metalul sunt des întâlnite.

  • Fă-ți o schiță.

Îți faci un desen și pe măsură ce cauți decorațiuni pentru living le vei desenezi pentru o imagine de ansamblu.

  • Caută opțiunile de decorațiuni pentru living până când totul arată cum dorești fără să aglomerezi spațiul.

 

Decorațiuni pentru living cu bună dispoziție

Modul în care este decorat are o influență asupra stării de spirit, începând de la culori și până la încărcare vizuală și olfactivă. Iată câteva aspecte importante care trebuie luate în considerare în decorarea livingului:

Lumina și culorile în decorațiuni pentru living

Dacă încăperea este prost luminată, alege culori deschise. Lipsa luminii te poate demoraliza oricât de modern sau elegant ar părea.

Farmaciştii Catena recomanda StresControl de la Naturalis, un supliment alimentar cu efect benefic asupra starilor emotionale si a capacitatii organismului de a se adapta la situatiile de stres

Elementele de decor

Cu cât predomină elemente care îți creează plăcere sau îți împrospătează amintiri, cu atât trăiești mai mult în emoții și sentimente plăcute. Poți avea unele locuri dedicate.

Aranjarea mobilierului

Pentru alungarea energiei negative și a monotoniei tehnicile de feng shui sunt adesea folosite. Unul dintre principiile bunăstării într-un spațiu, este că nu trebuie să fie încărcat.

Unele piese de mobilier sau dispozitive le poți ascunde. De exemplu, televizorul din living amplasat în perete și mascat de un tablou cu șine culisante. Ascunde și cablurile și folosește rafturi plutitoare pentru a depozita obiecte de decor sau pentru o mică bibliotecă.

Ordinea și curățenia

Ordinea și curățenia sunt importante și pot fi păstrate ușor când spațiul nu este încărcat. Prezența lor, destresează. Schimbă nivelul energetic, vizual, olfactiv și apare starea de bine.

Idei de decorațiuni pentru living

Este important spațiul de care dispui, ca și formă și dimensiune. În funcție de acesta faci planul. Designeri care se ocupă de decorațiuni pentru living folosesc aceste principii:

Decorațiuni pentru living dreptunghiular

Alege partea pe care va fi culoarul de trecere. Stabilește punctul de atracție pe unul dintre pereții lungi și pune o parte din mobilier perpendicular pe lungimea încăperii, va diminua senzația de alungire.

Canapeaua sau colțarul pe care le alegi trebuie așezate la câțiva cm distanță de perete.

Dacă este și zona în care luați masa, poți crea o ușoară separare printr-un perete dintr-un mobilier – bibliotecă sau dintr-un perete decorativ, din lemn.

Living pătrat

Construiește în jurul mesei de cafea din centrul camerei și evită obiectele de mobilier mari.

După ce ai stabilit punctul de atracție, eventual într-un colț, așază canapeaua și fotoliile perpendicular pe diagonala livingului.

Amenajarea unui living mic

Suprafața este mică, dar cu formă pătrată? Este indicat să renunți la canapeaua voluminoasă, de colțar, nu încape vorbă și optează pentru ceva mai mic, un loveseat.

decoratiuni pentru living

Mizează pe profile decorative (verticale) pentru a oferi senzația de încăpere înaltă. Folosește etajere pentru depozitare, livingul va părea mai aerisit.

Decorațiuni pentru living mare

Dacă dispui de spațiu generos, stabilește unde vrei să ai o zonă de relaxare, unde să fie masa de dining, eventual, un mic birou.

Mizează pe corpurile de iluminat, sunt o resursă puternică în decorațiuni pentru living. Le poți plasa strategic. În zona de lucru vei avea nevoie de lumină, în zona de relaxare, lumina caldă te va ajuta.

Decorațiuni pentru living de apartament

Acesta trebuie să fie un living organizat eficient. Te pot ajuta corpurile de mobilier multifuncționale.

Bazează-te pe culori neutre, deschise și creează o cromatică armonioasă. Vei avea un living bine aerisit cu iluzia optică a unui spațiu mai mare.

Amenajarea unui living în casă

Încă este apreciat stilul clasic, dar și cel modern ca și decorațiuni pentru living într-o casă.

Poate fi puțin mai dificil dacă ai o scară interioară prin living sau dacă este open space, ține cont de ele atunci când cauți decorațiuni pentru living.

Stabilește ce roluri va avea livingul iar pentru zona de relaxare, alege o măsuță de cafea, o canapea și fotolii confortabile. Poți aduce obiecte decorative cum ar fi corpuri de iluminat, tablou, șemineu, etc.

Urmează aceste idei de decorațiuni pentru living și joacă-te după bunul plac, dar ai grijă să creezi un spațiu aerisit, bine luminat și prietenos.

Foto Shutterstock