Manichiura si pedichiura cu pesti – inovatie in materie de beauty

manichiura-shutterPestii Garra Rufa sau „pestii-doctor” sunt o specie intalnit? cel mai des in apele din nordul si centrul Orientului Mijlociu, in special in Turcia, Siria, Irak si Iran. Utilizarea lor in domeniul cosmeticii este o metoda relativ noua, sau una despre care foarte putine persoane au auzit, si consta in indepartarea epidermei moarte de la nivelul membrelor inferioare sau superioare, prin scufundarea zonelor respective in bazine special amenajate, unde se afla acesti pesti.

De asemenea, bolnavii de psoriazis si cei cu probleme de genul bataturilor cronice pot beneficia de acest tratament-minune, obtinand rezultate deosebite.

 

Cum a pornit totul?

La inceput, pestisorii-doctor ofereau servicii de intretinere corporala la unele resorturi celebre din Turcia, extinzandu-se apoi in intreaga lume. Saloanele de infrumusetare si centrele spa au inceput incet, incet sa adopte aceasta tehnica noua si, desi parea a fi o ciudatenie in materie de beauty, s-a dovedit a fi o adevarata inovatie.

 

Cum functioneaza?

 

Aceasta metoda este folosita chiar si in tara noastra, unde cateva saloane de infrumusetare si spa-uri iti propun o manichiura si o pedichiura realizate intr-un mod inedit si foarte relaxant pe deasupra. Trebuie doar s? iti scufunzi mainile si picioarele intr-un bazin special amenajat, in care sunt tinuti pestisorii Garra Rufa, iar acestia se vor hrani cu pielea moarta din jurul unghiilor tale, fara a dauna insa pielii sanatoase.

Acest procedeu provine din traditia asiatica si mai trebuie sa stii deopotriva ca aceasta specie de pesti nu are dinti, asadar riscul infectiilor nu exista.

 

Ti-e frica de senzatiile tari?

 

In functie de cat de sensibila esti la atingerile fine, poti simti o senzatie de gadilare, de masaj sau nu vei simti nimic. Poti sta lini?tita pentru ca, in nici un caz, nuo sa te doara si nici nu te va ustura. O astfel de procedura dureaza in medie cam 25 de minute si este continuata apoi de procedura standard a manichiurii sau a pedichiurii, adica taierea si pilirea unghiilor, iar apoi lacuirea lor.

Cand vine vorba de pret, poti sa te bucuri pentru ca nu este foarte costisitor sa apelezi la o astfel de tehnica. Vei scoate cam 80 de lei din buzunar pentru fiecare practica in parte, iar efectele sunt garantate.

Trebuie insa sa acorzi o deosebita atentie calitatii serviciilor oferite de salonul sau spa-ul la care mergi. Apa in care se afla pestiisorii trebuie inlocuita foarte des, iar conditiile in care sunt tinuti trebuie sa fie igienice. Nu poti apela la serviciille micilor vietati daca ai rani deschise si sangerezi.

 

Sper ca te-am convins sa apelezi la pestisorii minune, lasandu-i pe ei sa actioneze cum stiu mai bine!

Text: Ruxandra Raica