Maternitatea dupa 40 de ani

maternitatea dupa 40 de aniDecizia de a avea un copil si de a deveni mama la varsta de 40 de ani este una de inteles, ce poate fi explicata prin mai multe argumente. In primul rand, femeile si barbatii de aceasta varsta au deja o situatie financiara bine pusa la punct si sunt gata sa-si asume responsabilitatea de a fi parinte. De asemenea, sociologii europeni sustin ca majoritatea cuplurilor care decid sa aiba un copil mai tarziu ii ofera o educatie de mai buna calitate.

Trebuie sa luam in considerare faptul ca, la aceasta varsta, parintii au trait deja viata la maximum si s-au format ca personalitati. Un alt factor important este faptul ca majoritatea cuplurilor mature inteleg mai bine responsabilitatea pe care si-o asuma din moment ce planifica o sarcina si ceea ce presupune cresterea unui copil.



Cuplurile mature

Cuplurile cu varste peste 40 de ani au in spate mai multi ani de casnicie, cunosc destule lucruri despre viata si o privesc mult mai rational. Se considera ca familiile mature au mai multe sanse sa isi educe copilul intr-o atmosfera calda si linistita, fara certuri si lacrimi. Astfel de familii sunt pregatite atat emotional, cat si financiar. Dar momentul deciziei de a da nastere unui copil dupa varsta de 40 de ani aduce cu sine mai multe intrebari, printre care si posibilitatile existente sau nu din punct de vedere fiziologic.

Un fapt bine cunoscut este ca varsta reproductiva a unei femei se  incheie la aproximativ 35 de ani, nasterea pe cale naturala devenind mult mai complicata. Acest lucru se datoreaza modificarilor hormonale care duc la o capacitate redusa de a concepe in mod natural, dereglari ale ciclului menstrual si ovulatiei. Dupa 40 de ani, in randul femeilor apare menopauza iar ovulele inceteaza sa se mai dezvolte. La aceasta varsta, o femeie nu mai poate concepe un copil in mod natural.

Mama dupa 40 de ani

Odata cu trecerea anilor, medicina s-a dezvoltat foarte mult iar astazi exista posibilitatea de a avea un copil dupa 40 de ani, acesta fiind un lucru absolut real! Stiinta si medicina, combinarea tuturor cunostintelor si realizarile oamenilor de stiinta ofera femeilor mature oportunitatea de a se bucura pe deplin de fericirea sentimentului de a fi mama, de a naste copilul mult dorit la orice varsta.

In prezent, a da nastere dupa 40 de ani, chiar si dupa 50 de ani, nu mai este o problema. Cu ajutorul tehnicilor de reproducere asistata, aceasta dorinta devine realitate. Astfel, expertii clinicilor de medicina de reproducere din Ucraina sunt mandri de realizarile lor in domeniul inseminarii artificiale. Tot mai multi pacienti si tot mai multe nasteri sunt un succes chiar si la peste 55 de ani, cu ajutorul FIV (fertilizarii in vitro) si donarii de ovule. Exista si cazuri celebre de acest gen – o femeie in varsta de 66 de ani care a dat nastere unor gemeni, folosind ovule donatoare.

Cum se procedeaza

Unei femei care nu poate da nastere cu ajutorul propriilor ovule medicii ii introduc ovule de la donator. Pacientii pot selecta donatorul la clinica, dintr-o baza de date speciala, iar doctorul, la randul sau, le va sugera cea mai buna varianta. In cazul in care pacienta nu va putea primi ovulele donatorului din anumite motive medicale, o alternativa excelenta este programul mamelor surogat. In acest caz, ovulele fertilizate cu sperma sotului pacientei vor fi introduse in uterul unei alte femei, si anume mama surogat. Clinicile legale selecteaza cu o deosebita atentie donatorii si mamele surogat, efectuand toate testele medicale necesare.

Astazi, numarul femeilor care recurg la medicina de reproducere dupa patruzeci de ani este chiar mai mare fata de cel al femeilor mai tinere. Fertilizarea in vitro cu ovulele donatorului pentru femeile de peste patruzeci de ani reprezinta o mare sansa acordata acestora, aceea de a deveni mame. Maternitatea  la 40 de ani si chiar si la o varsta mai inaintata reprezinta  un pas de  responsabilitate majora.

Clinica de Reproducere Umana BioTexCom

[email protected]

http://mamasurogat.net/