Migdalele in amelioarea ridurilor

Migdale benefice impotriva ridurilorNe place sau nu, vine si vremea cind infatisarea incepe sa tradeze trecerea timpului peste noi. Cutele fine de pe frunte devin tot mai vizibile iar noi ne ingrijoram din ce in ce mai mult. In special noi, femeile. Din fericire, o serie de tratamente ne pot ajuta in lupta contra ridurilor. Daca nu vrem sa apelam la creme, geluri si alte cosmetice recomandate de specialisti, ne ingrijim singure, acasa. In farmacia casei, de exemplu, avem la indemina, migdalele, cu efecte benefice in rezolvarea acestei imperfectiuni a pielii. Purtatorul unui continut ridicat de vitamina E si a unui antioxidant, “laptele de migdale” vitaminizeaza tenul si da stralucire parului. Cum pot fi utilizate migdalele in cosmetica? O suta grame migdale se tin in apa cateva ore pentru a li se umfla pielita si pentru a putea fi curatate.

Apoi se zdrobesc fructele cu putina apa rece, diluandu-se pina la doi litri si se fac lotionari. “In anumite creme cu rol de hidratare a pielii, exista migdale. Uleiul de migdale este foarte bun in prevenirea aparitiei ridurilor”, confirma doctorul Mirela Mirtoiu, medic dermatolog. (Ionela Chircu)

Ne place sau nu, vine si vremea cind infatisarea incepe sa tradeze trecerea timpului peste noi. Cutele fine de pe frunte devin tot mai vizibile iar noi ne ingrijoram din ce in ce mai mult. In special noi, femeile. Din fericire, o serie de tratamente ne pot ajuta in lupta contra ridurilor. Daca nu vrem sa apelam la creme, geluri si alte cosmetice recomandate de specialisti, ne ingrijim singure, acasa. In farmacia casei, de exemplu, avem la indemina, migdalele, cu efecte benefice in rezolvarea acestei imperfectiuni a pielii. Purtatorul unui continut ridicat de vitamina E si a unui antioxidant, “laptele de migdale” vitaminizeaza tenul si da stralucire parului. Cum pot fi utilizate migdalele in cosmetica? O suta grame migdale se tin in apa cateva ore pentru a li se umfla pielita si pentru a putea fi curatate. Apoi se zdrobesc fructele cu putina apa rece, diluandu-se pina la doi litri si se fac lotionari. “In anumite creme cu rol de hidratare a pielii, exista migdale. Uleiul de migdale este foarte bun in prevenirea aparitiei ridurilor”, confirma doctorul Mirela Mirtoiu, medic dermatolog.

 

Text: Ionela Chircu