Nucile tin oboseala la distanta

1a2abk985qqOboseala este efectul rutinei, al programului dezordonat, al eforturilor pe care le facem in fiecare zi, insa poti scapa de ea cu ajutorul consumului de alune. Cercetatorii din Spania au efectuat un studiu in urma caruia au constatat ca nucile, migdalele sau alunele consumate zilnic ar putea fi suficiente pentru a tine oboseala la distanta, a raportat Daily Express.

Conform cercetatorilor, nucile sunt bogate in vitamine din complexul B, contin proteine de buna calitate, vitamine, dar si acizi grasi omega-3. Acestea sunt considerate alimente complete, care asigura organismului energie pentru mult timp. Tocmai de aceea este recomandat de catre majoritatea medicilor ca, macar de doua ori pe saptamana, sa consumi un pumn de orice fel de astfel de alimente.

Nucile si semintele sunt considerate alimente extraordinar de benefice pentru sanatate, plus ca reduc kilogramele in timp scurt, reduc riscul de boli cardiovasculare, reduc colesterolul si regleaza tranzitul.

De asemenea, nucile previn bolile cardiovasculare, imbatranirea precoce, degradarea fizica si intelectuala, diabetul si chiar cancerul. Fie ca sunt verzi, fie ca sunt uscate, nucile intaresc sistemul imunitar.

 

Trebuie sa stii ca organismul tau oboseste mai repede atunci cand iti lipseste magneziul si din cauza asta ajungi sa te simti epuizata.

Cateva seminte verzi iti pot influenta starea de spirit atunci cand oboseala este resimtita mai ales la nivel mental.

Text: Andreea Popescu