Oamenii educati mananca mai multe legume

-0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a7550007Poate ca atunci cand erati mici, parintii vostri va fortau sa mancati broccoli sau spanac, spunandu-va ca asa veti deveni mai destepti. Ei bine, un studiu realizat de Universitatea Concordia a examinat datele a 94.000 de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 69 de ani. In urma studiului, cercetatorii au ajuns la concluzia conform careia consumul de fructe si legume se afla in stransa legatura cu educatia.

Cei cu un nivel de educatie mai scazut si venituri mai mici mananca in jur de 4 portii de legume pe zi, comparativ cu cei ale caror studii sunt superioare iar veniturile mai mari. Unele statistici demografice au aratat ca femeile mananca mai multe fructe si legume (5) decat barbatii (4), in timp ce oamenii singuri, fumatorii si persoanele de 40 de ani sunt cei care consuma cele mai putine legume.

In plus, fraza “un mar pe zi tine doctoral departe” (si nu doar marul) a fost confirmata si in laboratoarele cercetatorilor. Nu numai ca merele au putine calorii si multe fibre, dar nutritionistii si oamenii de stiinta au descoperit ca merele previn unele probleme de sanatate sau cel putin reduc riscurile la care sunt expuse corpurile noastre zilnic.

Text: Andreea Popescu