Ovulatia influenteaza perceptia femeilor in alegerea potentialilor parteneri

dewefUn nou studiu a gasit factorii care influenteaza alegerea femeilor in materie de barbati. Se pare ca reprezentantele sexului frumos sunt atrase de barbatii duri, deoarece ele vad in ei niste… tati buni. Surprinzator, nu? Ei bine, Kristina Durante, profesor asistent de marketing la Universitatea din Texas, din San Antonio (UTSA) College of Business, este cea care a realizat studiul si cea care a constatat ca hormonii feminini sunt asociati cu perceptia femeilor asupra caracterului barbatilor.

Acest lucru este de fapt influentat de perioada de ovulatie a femeilor. Conform rezultatelor studiului, totul se datoreaza instinctului ancestral de “supravietuire a celui mai bun” in competitia pentru un mascul feroce, exact in perioada fertila.

„Studiile anterioare au aratat ca, in apropierea procesului de ovulatie, femeile devin atrase de barbatii sexy, rebeli si frumosi, cum ar fi George Clooney sau James Bond. Cu toate astea, pana acum nu a fost explicat clar de ce femeile cred, in aceasta perioada, ca isi pot intemeia o familie cu acel barbat pe care il vad pentru prima oara”, a declarat cercetatorul Durante.
In cadrul unui experiment, femeile aflate la ovulatie au ales inconstient fotografiile in care barbatii pareau ca flirteaza. Tot in aceasta perioada, ele prefera barbatii inalti, cu fete masculine si voci profunde, joase. Participantele au fost rugate sa vorbeasca despre sentimentele lor pentru barbati la cateva saptamani distanta.
Rezultatele studiului au aratat ca o femeie aflata in perioada ovulatiei tinde sa fie atrasa de barbati care prezinta o simetrie faciala si mai multe semne ale masculinitatii, o voce mai pronuntata si un comportament dominant. Ideea de sot perfect si tata iubitor este mai flexibila in mintea femeilor decat ne-am putea imagina.

Hormonii asociati fertilitatii le fac pe femei sa vada in orice barbat un potential partener de viata. La ovulatie, femeile par a lua cele mai proaste decizii, considerandu-i pe “baietii rai” drept soti fideli si tati responsabili.

„Sub influenta hormonala a ovulatiei, femeile se insala singure in momentul in care cred ca baietii duri ar putea deveni partenerii fideli de care au ele nevoie”, a mai adaugat cercetatorul Durante.
Studiul a fost publicat in Jurnalul de Psihologie .

 

Text: Andreea Popescu