Pana si firul de par are nevoie de protectie solara

0234Daca nu stiati, parul poate fi deteriorat prin expunerea intensiva la soare, asadar se impun masuri de protejare a firului de par, cum ar fi hidratarea intensa printr-o masca de tip leave-in sau printr-un spray pulverizator, folosit de cate ori este nevoie. Actiunea razelor UVB s-a dovedit a fi extrem de periculoasa pentru par, prin procedeul de degradare a proteinelor, procedeu care poate slabi firul de p?r, facandu-l fragil. In plus, razele nocive distrug pigmentul si culoarea parului, de aceea, chiar si parul vopsit se decoloreaza vara.

Asadar, daca doresti sa iti pastrezi parul puternic si sanatos, cea mai buna idee este sa il protejezi de radiatiile solare, pentru ca nu  doar pielea are nevoie de protectie impotriva razelor ci si parul si scalpul. Produsele care sunt concepute special pentru protejarea parului de radiatiile solare sunt, de obicei, denumite in comert ca fiind produse “anti-rupere” sau de  “mentinere a culorii parului”, sau “cu SPF…”.

Spray-urile lichide cu protectie solara pentru par sunt foarte eficiente, insa pot lasa parul gras si lipsit de volum. In schimb, sunt foarte indicate mastile leave-in sau balsamurile de par care contin unt de shea, recunoscut ca un ingredient care hidrateaza excelent firul de par. De asemenea, poti cauta produse special concepute pentru protectie solara, pe baza de ulei de floarea soarelui, care constituie un fel de bariera de protectie in fata razelor de soare.

Daca ai parul greu de aranjat si folosirea uscatorului de par sau a placii de indreptare este necesara, foloseste cel putin un produs de ingrijire intensa, care iti protejeaza parul. Indicata este, insa, achizitionarea unei game complete, care contine aceleasi ingrediente, pentru un rezultat vizibil si rapid.

O solutie ar putea fi si masarea varfurilor si a radacinilor cu putin ulei de masline, insa clatirea parului trebuie efectuata apoi cu mare atentie.

 

 

 

 

Text: Andreea Popescu