Pepenele rosu mentine inima sanatoasa

Pepenele rosu mentine inima sanatoasaPepenele rosu are proprietati deosebite pentru organism si asta deoarece are un nivel scazut de grasimi saturate si de colesterol. De asemenea, contine licopen si este o sursa de multivitamine. Vitamina B6 continuta de pepene este folosita de catre organism pentru a produce serotonina la nivelul creierului. Consumul de pepene rosu poate ajuta chiar si la reducerea tensiunii arteriale, potrivit cercetatorilor.

In urma unui nou studiu realizat in Florida, s-a descoperit faptul ca anumiti compusi naturali din pepene dilata vasele de sange, astfel incat inima nu mai trebuie sa lucreze din greu pentru a pompa sange, raporteaza Daily Express. Persoanelor care au luat parte la studiu in mod voluntar li s-au administrat pastile ce contineau substantele chimice respective, timp de sase saptamani, iar imbunatatirile au fot semnificative. Rezultatele studiului au fost publicate in Jurnalul American de Hipertensiune.

 

Text: Ruxandra Raica

martie 16th, 2012 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate