Peruca purtata din motive medicale

Peruca purtata din motive medicaleCaderea parului, chimioterapie, arsuri, rarirea parului dupa 60 de ani, acestea sunt cateva din motivele care pot duce la purtarea unei peruci. Cum sa gasesc o peruca care sa fie cat mai apropiata de parul natural?

S-a sfarsit timpul perucilor care iti dadeau impresia ca ai o veritabila casca pe cap. Astazi perucile sunt lejere, discrete si confortabile. Gratie lor, numeroase femei isi regasesc curajul in ciuda afectiunilor care le-au lovit. Si foarte repede, ele uita ca poarta o peruca. Dupa originea si importanta caderii parului, unii avem nevoie de o peruca permanenta, altii de una temporara.

La cumpararea unei peruci verificati
Parul. El poate fi facut din fibre sintetice (aparent naturale, pret moderat), si este lipit cu produse sintetice. Sau parul este natural (e mai greu, poate fi colorat si facut permanent), iar peruca are un pret foarte ridicat, intretinerea facandu-se de specialist la coafor.
Tipurile de implantatie a parului in peruca: Parul implantat cu ajutorul masinii este mai ieftin peruca fiind potrivita pentru cei care au parul foarte rar. Implanturile facute de mana sunt mai lejere, aerisite si mai usor de suportat in caz de transpiratie. Partea interioara a perucii este cea care ia contact direct cu pielea. Dupa compozitia ei (tul, bumbac) ea da mai mult sau mai putin aparenta ca porti o peruca. Culoarea aleasa a parului este bine sa fie mai deschisa decat cea pe care o aveati in mod obisnuit, pentru ca va da o nota de optimism.

Adevarat sau fals?
1. Toata pielea capului trebuie acoperita
Fals. Exista sisteme care permit ascunderea doar a zonelor unde parul lipseste. Cu ajutorul unui material de prindere special, bucati de par artificial vor ramane lipite pe locurile cu pricina timp de cateva saptamani. Dupa aceea sunt reinnoite.
2. Putem dormi cu peruca?
Adevarat si fals. Anumite modele permit acest lucru, dar le diminueaza longevitatea.  Bine intretinuta o peruca isi pastreza tote calitatile timp de 9-12 luni. Nu este recomandabil si nici sanatos in acest timp sa dormiti cu ea pe cap in toate noptile.
3. Este posibil sa intru in apa cu ea pe cap?
Adevarat. Cu conditia sa nu inotati sub apa. Daca parul este lung sau mediu trebuie sa purtati o mesa de baie pentru ca parul ud are tendinta sa se lipeasca de cap si astfel va fi vizibila marginea perucii.
4. Trebuie data jos in timpul orelor de sport.
Fals. Nu exista riscul de a o pierde. Si dupa sport este posibil sa faceti un dus cu ea pe cap, si sa o clatiti cu apa fara sapun.
5. Trebuie evitate sursele de caldura.
Adevarat. Deschiderea unui cuptor aprins sau inclinarea deasupra unui foc de lemne sunt situatii de evitat. O temperatura inalta face ca firele de par sa crape incepand de la extremitati.

Parerea specialistului
Ne intrebam pe buna dreptate daca ultimele modele de peruci sunt mai bune decat cele vechi. Da, ele sunt vizibil imbunatatite. Acum pot fi purtate de la inceputul caderii parului pana la disparitia lui completa. Ele nu mai jeneaza prin frecarea de pielea capului si sunt foarte usoare (40 g in loc de 100 g, cat aveau altadata). Toleranta este crescuta pentru ca materialele sunt mai bine alese si nu irita pielea, finisajele sunt mai atente si este diminuata desimea urmelor unde firele de par au fost implantate in peruca, ceea ce da un plus de autenticitate.

Retineti!
Unele femei vor sa nu se observe nici o schimbare, ceea ce cu noile peruci nu este dificil de realizat. Altele vor cu aceasta ocazie sa-si schimbe conturul capului. Croiala perucii poate fi personalizata astfel incat sa gasiti o noua coafura, asa cum o doriti.

Text: Adriana Iordan
august 31st, 2005 by tonica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate