Peruca. Modă sau motive medicale, tot ce trebuie să ştii!

peruca

A trecut timpul când peruca îți dădea impresia că ai o veritabilă cască pe cap. Astăzi perucile sunt lejere, discrete și confortabile.

Ideea de a purta peruca nu mai este asociată automat cu persoanele care au probleme cu podoaba capilară. În trecut, o astfel de soluție era una radicală, la care apelau doar femeile cu probleme serioase, medicale. Acum însă, tehnologiile moderne, prețurile accesibile și calitatea perucilor ne permit să fim fancy, cool şi cu un look diferit ori de câte ori ne dorim.Ce trebuie să ştii

Părul. El poate fi făcut din fibre sintetice (aparent naturale, preț moderat), și este lipit cu produse sintetice. Sau părul este natural (e mai greu, poate fi colorat și făcut permanent), iar peruca are un preț foarte ridicat, întreținerea făcându-se de specialist la coafor.

Tipurile de implantatie a părului în perucă: Părul implantat cu ajutorul mașinii este mai ieftin perucă fiind potrivită pentru cei care au părul foarte rar. Implanturile făcute de mâna sunt mai lejere, aerisite și mai ușor de suportat în caz de transpirație. Partea interioară a perucii este cea care ia contact direct cu pielea. După compoziția ei (tul, bumbac) ea da mai mult sau mai puțîn aparență că porți o perucă. Culoarea aleasă a părului este bine să fie mai deschisă decât cea pe care o aveați în mod obișnuit, pentru că va da o notă de optimism.

Adevărat sau fals?

  1. Toată pielea capului trebuie acoperită

Fals. Există sisteme care permit ascunderea doar a zonelor unde părul lipsește. Cu ajutorul unui material de prindere special, bucăți de păr artificial vor rămâne lipite pe locurile cu pricina timp de câteva săptămâni. După aceea sunt reînnoite.

  1. Putem dormi cu peruca?

Adevărat și fals. Anumite modele permit acest lucru, dar le diminuează longevitatea.  Bine întreținută o perucă își păstreză toate calitățile timp de 9-12 luni. Nu este recomandabil și nici sănătos în să dormiți cu ea pe cap în toate nopțile.

  1. Este posibil să intru în apă cu ea pe cap?

Adevărat. Cu condiția să nu înotați sub apă. Dacă părul este lung sau mediu trebuie să purtați o meșă de baie pentru că părul ud are tendința să se lipească de cap și astfel va fi vizibilă marginea perucii.

  1. Trebuie dată jos în timpul orelor de sport.

Fals. Nu există riscul de a o pierde. Și după sport este posibil să faceți un duș cu ea pe cap, și să o clătiți cu apă fără săpun.

  1. Trebuie evitate sursele de căldură.

Adevărat. Deschiderea unui cuptor aprins sau înclinarea deasupra unui foc de lemne sunt situații de evitat. O temperatură înalta face ca firele de păr să crape începând de la extremități.

Vechi şi nou

Ne întrebăm pe bună dreptate dacă ultimele modele de peruci sunt mai bune decât cele vechi. Da, ele sunt vizibil îmbunătățite. Acum pot fi purtate de la începutul căderii părului până la dispariția lui completă. Ele nu mai jenează prin frecarea de pielea capului și sunt foarte ușoare (40 g în loc de 100 g, cât aveau altădată). Toleranța este crescută pentru că materialele sunt mai bine alese și nu irită pielea, finisajele sunt mai atente și este diminuată desimea urmelor unde firele de păr au fost implantate în perucă, ceea ce dă un plus de autenticitate.

Color&Soin iti rasfata parul cu produse de calitate superioara, realizate cu extracte naturale cu puritate ridicata. Color&Soin respecta sanatatea parului si il ajuta sa isi pastreze frumusetea si stralucirea. 

De reţinut!

Unele femei vor să nu se observe nici o schimbare, ceea ce cu noile peruci nu este dificil de realizat. Altele vor cu această ocazie să-și schimbe conturul capului. Croiala perucii poate fi personalizată astfel încât să găsiți o nouă coafură, așa cum o doriți.1 Comment
  1. In urma purtarii unei peruci (2 saptamani )scalpul este iritat (cosuri )!! Ce sa fac?