Put your hat… on!

palarieVreau sa plecam de la titlul acestui articol care, practic, este un indemn, un apel catre toate doamnele si domnisoarele carora le place sa poarte “ultimul racnet” in materie de piese vestimentare. Unele dintre cele mai tari trenduri nu se nasc neaparat pe catwalk si este aproape imposibil de spus cand a aparut prima palarie, insa de la palaria Fedora la cea Borsalino sau la cea de cocktail, palariile pastreaza un farmec aparte. Un exemplu concludent este nunta din anul 2011 a Prin]ului William cu Kate Middleton, unde palaria capata noi dimensiuni. Nostima, frivola, insa serioasa in acelasi timp, eu zic ca palaria este obligatorie. 

In duet cu palaria

            Ce ar fi, de pilda, Charlie Chaplin fara celebra sa palarie? Fanii comicului asociaza personajul cu palaria, precum jocul de carti care nu ar mai fi la fel fara Asul de inima de neagra. Cand a creat faimosul sau personaj, The Tramp, Chaplin a aparut cu palaria sa si se pare ca cei doi au fost de nedespartit. Nu cred ca mai este nevoie sa-ti reamintesc si de alte palarii celebre, precum cea a lui Harrison Ford din filmul Indiana Jones sau a lui Paul Hogan din Crocodile Dundee. E dreptca ti-am dat exemple masculine, insa asta pentru ca femeile sunt mult mai privilegiate din acest punct de vedere, putand imprumuta cu succes palaria masculina.

            Printre cele mai cunoscute palarii din lume se numara palaria de cowboy, fesul arab, palaria sombrero, turbanul, palaria conica asiatica, palaria de paie sau boneta Amish, palaria de blana a rusilor, palarii care, practic, definesc cultura unei tari si aduna la un loc istoria.

 

“Aceeasi Marie cu alta palarie”

De ce sa porti palarie? In primul rand, pentru ca este un accesoriu deosebit, pentru ca ai nevoie de o anumita postura si de atitudinea potrivita pentru a o purta, pentru ca poti atrage atentia asupra ta intr-un mod pozitiv, pentru ca palaria emana un aer puternic, surprinde prin rafinament si eleganta, pentru ca te scoate din anonimat. Mai vrei argumente? Urmarita de-a lungul timpului, palaria indica o tranzitie la un statut mai modern, s-a dezvoltat odata cu economiasi poate “povesti” cu nonsalanta toate aceste detalii generatiilor urmatoare.

 

Transforma palaria intr-o declaratie!

Intr-o lume a creatiilor trase la indigo, a fake-urilor care pun stapanire si acapareaza adevaratele valori, palaria te poate ajuta sa iesi din multime tinand capul sus si chiar… acoperit. Pentru iesirile in oras, relaxate, alege fabuloasele palarii Fedora impodobite cu pene colorate, cu funde, cu diverse aplicatii, in culori tari. Poarta celebrii pantofi Oxford sau sandalele romane si adopta o coafura lejera. Vibe-ul pe care ti-l da palaria Panama este perfect pentru vara aceasta. Rochiile maxi purtate cu tenisi, motivele tehnice sau florale fac deliciul oricarei tinute. La plaja sunt foarte sic palariile de paie, palariile cu boruri largi care te protejeaza de efectele nocive ale razelor ultraviolete. Pentru evenimentele speciale, palariile clos sau cele clopot au un aer foarte feminin, retro, seducator si pot fi purtate la evenimentele cu staif. Deux-pièce-ul poate fi purtat cu palaria facuta celebra de faimosul “Zorro”, care poate fi accesorizata cu flori, daca esti curajoasa si poti face fata provocarii.

 

Text: Ruxandra Raica