Ridurile – eternul dușman!

ridurile

Ridurile sunt inevitabile. Oricât de mult am încerca, nu putem să scăpăm de ele. Fie că sunt  riduri de expresie, care apar la 30 de ani, fie că sunt de îmbătrânire, ele reprezintă cel mai mare dușman al femeilor pentru care aspectul fizic este foarte important.

Un rid este provocat de ruperea fibrelor elastice ale dermului și de o atingere a restului de țesut conjunctiv sub influența îmbătrânirii, a slăbirii sau a încretirii expresive a pielii.De ce apar?

Specialiștii susțin că soarele este principalul factor vinovat de apariția acestor linii fine (în jurul ochilor și gurii), deoarece razele UV scad nivelul de elastina și colagen din piele.

O altă cauza a apariției ridurilor este fumatul, care îmbătrânește pielea, conferindu-i un aspect ridat. În cazul fumatoarelor s-a constatat că fibrele responsabile cu elasticitatea pielii îmbătrânesc mai rapid decât în cazul nefumatoarelor. Să nu crezi că dacă te ferești de soare și de țigări nu o să mai ai de-a face cu ridurile! Nopțile albe, stresul, alimentația neadecvată și consumul de alcool se vor vedea pe fața ta, chiar dacă abia ai trecut de 30 de ani.

Rilastil Hydrotenseur este o linie de produse dermato-cosmetice special concepută pentru prevenirea și atenuarea ridurilor care apar în mod firesc pe măsură ce înaintăm în vârstă.

De câte feluri sunt?

Ridurile sunt de două feluri. Ridurile de expresie apar la vârste tinere și sunt strâns legate de activitatea mușchilor mimici prinși de piele. Iar ridurile de îmbătrânire apar abia după vârsta de 50 de ani.
Riduri de expresie: când te superi ridici sprânceana, te încrunți, sau când ești binedispusă râzi din toată inima, cu “gura până la urechi”. Uite așa te alegi cu riduri, aproape insesizabile. Specialiștii spun că primele riduri de expresie apar în jurul vârstei de 30 de ani. Pe măsura trecerii anilor ridurile se adâncesc și devin din ce în ce mai vizibile. 
Riduri de îmbătrânire: procesul de îmbătrânire a organismului afectează nu numai pielea, dar și mușchii feței și gâtului.

Rilastil ProgressionHD este o linie destinată special creșterii luminozității naturale a pielii și contracarează semnele îmbătrânirii acesteia. Ajută la menținerea elasticității pielii și la reducerea profunzimii ridurilor.

Există soluția minune?

Există o mulțime de substanțe cosmetice injectabile care ajută la îmbunătățirea expresiei fetei, îndepărtând ridurile. Totodată, femeile au la îndemână și intervenții chirurgicale care îndepărtează ridurile.

Specialiștii francezi susțin că au descoperit o cremă minune, dar la îndemâna tuturor. “Toate produsele de înfrumusețare care conțin struguri sunt obținute din sămânța, cu toate că și coaja are o mulțime de proprietăți care nu au fost exploatate pe deplin”, susține Pascal Commenil, de la Universitatea din Lille, inventatorul cremei. Acesta spune că pentru a obține un kilogram de cremă (de zi și de noapte) este nevoie de 10.000 de kilograme de struguri. Crema urmează a fi comercializată în Franța,  Canada, Columbia, Egypt și Emiratele Arabe.

Vezi și Trucul vedetelor pentru un ten întins şi fără riduri

Text Cristina Dudău

Foto Hepta