Sapunul dermatologic pentru pielea sensibila

2009_body_care-sapunul_dermatologicSapunul dermatologic este un produs fara sapun, fara parfum si fara alcali. Acesta este indicat ingrijirii pielii sensibile si constituie un suport eficient pentru tratamentele dermatologice.

 
Sapunul dermatologic este un produs hipoalergenic, care nu contine coloranti si conservanti si are pH neutru 5,5 apropiat de cel al pielii sanatoase. Potrivit oricarei varste, acesta reduce leziunile inflamatorii si impiedica inmultirea bacteriilor. Confera pielii un invelis natural protector, iar folosirea lui indelungata nu provoaca dependenta si nici anumite sensibilitati sau intolerante ale pielii la revenirea la sapunul normal.

Sapunuri dermatologice medicamentoase
Exista sapunuri dermatologice pe baza de substante medicamentoase care sunt prescrise pentru tratarea anumitor boli. Un exemplu este sapunul cu sulf care este recomanat pentru tratarea acneei, dermatiei seboreice, dermatitei atopice, micozei, eczemei sau matretii. Sulful are un efect bactericid si creeaza o bariera protectoare, impiedicand astfel aparitia infectiilor cutanate.

Ce avantaje are sapunul dermatologic?
Sapunul dermatologic are efect antimicrobian si astringent, actionand cu succes impotriva acneei moderate, cat si ca suport in tratamentul acneei severe. Ingrijeste si hidrateaza pielea sensibila, curata in profunzime porii, diminuand sebumul si impiedicand aparitia comendoanelor. De asemenea, este ideal pentru curatarea si ingrijirea pielii sensibile.

 

Specialist: Dr. Oana Bozdog
Medic rezident dermato-venerologie
Spitalul Elias