Stii cum iti alegi un implant dentar?

Stii cum iti alegi un implant dentar?Clinica DENT ESTET a lansat pentru prima data in Romania o campanie de informare si educare privind implantul dentar. In conditiile in care la noi in tara doar 30% dintre persoane au toti dintii naturali, necesitatea implanturilor dentare este clara. Dar alegerea unui implant nu este tocmai usoara, in conditiile in care diferentele cu adevarat importante se observa pe termen mediu sau lung.

Prin programul “Implant Connect”, unic in tara noastra, specialistii de la DENT ESTET le vor oferi pacientilor informatii detaliate si personalizate despre solutiile optime pentru recapatarea zambetului.

Este important atunci cand iti alegi un implant dentar sa fii atent la experienta si specializarea medicului implantolog, dar si la materialele din care este realizat implantul si la garantia oferita pentru acesta.

“Raportat la ponderea mare a adultilor care au nevoie de implanturi dentare, numarul interventiilor de acest fel este inca scazut in Romania, principalele bariere fiind anxietatea cauzata de complexitatea interventiei, neconstientizarea nevoii sau accesul dificil la informatii de incredere. ImplantConnect este solutia pentru eliminarea acestor bariere”, a declarat dr. Oana Taban, CEO& Fondator DENT ESTET.

Beneficiile pe care le ofera un implant dentar sunt multiple: previne migrarea dintilor si retractia gingiei, dar si atrofia osoasa, nu necesita slefuirea dentara (ca in cazul proteicii dentare), poti mesteca la fel ca atunci cand ai dinti naturali, este biocompatibil cu organismul si reda aspectul natural al danturii. Pe de alta parte, un implant dentar efectuat gresit poate duce la paralizie partiala, la infectii, la afectarea sinusurilor sau la aparitia leziunilor la nivelul nervilor si tesuturilor moi.

 

Text: Bianca Badescu