Tipsuri adunate din intreaga lume care ajuta la pierderea in greutate

Tipsuri adunate din intreaga lume care ajuta la pierderea in greutate IFiecare tara are secretele ei atunci cand vine vorba de pierderea in greutate. Poate ca ai stat si te-ai gandit de ce oare femeile din China sunt slabe sau cum de isi mentin femeile din Franta greutatea? Ei bine, fiecare cultura are ceva personalizat, care poate ajuta oamenii sa piarda in greutate. De exemplu, daca vei lua masa in Europa, intotdeauna un chelner iti va aduce si o sticla de apa minerala pe masa, chiar fara sa ceri. La polul opus, de exemplu in Canada, de multe ori trebuie sa soliciti sa ti se aduca o sticla de apa, dar frecvent sfarsesti prin a consuma bauturi carbogazoase si pline de calorii. Mai jos iti dezvaluim secretele femeilor din mai multe tari in care greutatea corporala nu reprezinta o amenintare.

 

 



Thailanda: Mananca alimente picante

 

Mancarea thailandeza este unul dintre cele mai condimentate feluri de mancare din lume. Ardeiul iute accelereaza metabolismul, dar beneficiul real al alimentelor picante este acela ca taie pofta de mancare. Mestecatul incet este o strategie buna de pierdere in greutate, iar consumul de alimente picante face acest lucru mai usor de realizat.

 

 

Polonia: Mananca acasa mai des

 

Polonezii cheltuie de obicei doar 5% din bugetul familiei lor pe mancare. Facand o comparatie, familiile canadiene consuma aproape 30% din totalul bugetului familiei pe restaurante si mancare de tip fast-food. Pentru a economisi si a te mentine in forma, urmeaza sfatul polonezilor care mananca acasa mai des. “Oamenii care mananca la restaurant au tendinta de a manca mai mult si de a dezvolta obiceiuri alimentare nesanatoase”, este de parere Melodie Yong, dietetician la Heart and Lung Institute of St. Paul’s Hospital in Vancouver. Mai mult decat atat, mancatul la domiciliu, in defavoarea mancatului la restaurant, duce la o scadere semnificativa a cazurilor de obezitate.

 

Brazilia: Orez si fasole

 

Toate femeile acelea frumoase si cu trupuri de zeite nu arata asa datorita efortului depus la Carnaval, ci datorita mancarii traditionale de care acestea se bucura la fiecare masa. In urma unui studiu care viza numarul semnificativ al persoanelor obeze, s-a constatat ca o dieta care are la baza consumul de orez si fasole scade riscul supraponderalitate cu aproximativ 14%. De ce? Pentru ca orezul si fasolea au un continut scazut de grasimi si unul mai mare in fibre, lucru care duce la stabilizarea nivelului de zahar din sange. Acest lucru poate fi contraintuitiv, dar un regim bazat pe consumul de fasole si orez cu siguranta duce la obtinerea unui corp “wow”.

 

Tarile de Jos: Plimbare cu bicicleta

 

Aici, numarul bicicletelor este mai mare decat numarul oamenilor. In timp ce doar 1,2% din oamenii din Canada prefera mersul pe bicicleta, 40% dintre olandezi folosesc bicicletele pentru a face naveta. In unele parti ale Amsterdamului, semafoarele chiar sunt sincronizate cu viteza bicicletelor. Cei mai multi dintre canadieni prefera masina, de aceea nu este de mirare ca numarul persoanelor obeze creste amenintator. “Mersul pe bicicleta poate arde aproximativ 500 de calorii pe ora, dar daca drumul pana la job este unul de deal, atunci poti arde pana la 1000 de calorii pe ora”, spune Stephen Cheung, fiziolog la Universitatea Brock.

 

Germania: Importanta micului dejun

 

Un impresionant procent de 75% dintre germani iau micul dejun zilnic, format din cereale integrale, paine si fructe. Desi s-au realizat de-a lungul timpului un impresionant numar de studii care incercau sa faca populatia sa inteleaga importanta micului dejun, nu toti oamenii par sa fi inteles acest lucru. In urma celor mai recente studii in domeniu, s-a constatat faptul ca evitarea micului dejun face ca stomacul sa trimita semnale mai dese si mai puternice la creier atunci cand apare senzatia de foame, lucru ce duce la o supraalimentare si, implicit, la cresterea in greutate.

“Daca as putea face o singura schimbare de impact asupra epidemiei de obezitate, atunci as alege ca toata lumea sa manance micul dejun”, spune Dr. Arya Sharma, director stiintific in cadrul Canadian Obesity Network.

 

Elvetia: Castronul cu fulgi de cereale

 

Ovazul, fructele si nucile sunt toate legate de o sanatate mai buna si de un control al greutatii mai eficient. Musli a fost dezvoltat de catre un medic elvetian in urma cu 100 de ani pentru hranirea pacientilor spitalizati, dar astazi elvetienii mananca musli la micul dejun sau ca gustare usoara de seara. “Consumul de fibre solubile poate reduce nivelul de colesterol rau cu pana la 10%“, spune dieteticianul Melodie Yong. Fibrele din musli le face mai greu de digerat, lucru care da senzatia de satietate pentru mai mult timp. Cu toate acestea, trebuie citita cu atentie eticheta produsului, deoarece continutul de zahar poate varia de la doua pana la 14 grame per portie.

 

Marea Britanie: Consumul de portii mai mici

 

In restaurante si acasa, britanicii prefera portiile mai mici, ca un vestigiu rationalizat de frugalitatea insuflata de cel de-al Doilea Razboi Mondial. In acest caz, desi portiile sunt mai mici, femeile din aceasta regiune aleg si mai multe portii de acest fel, lucru care duce la cresterea in greutate. De aici trebuie sa invatam ca portiile mai mici sunt mai indicate in lupta cu kilogramele in plus. Nutritionistii sunt de parere ca o masa “supersizing” duce la o marime… “supersizes”.

 

Franta: Mancatul lent

 

In medie, 92% dintre familiile franceze iau masa impreuna seara. Aceste mese tin de obicei 33 de minute in timpul saptamanii si 43 de minute la sfarsit de saptamana. In contrast, in urma unui raport oferit de Statistics Canada in 2007, s-au ??remarcat doua tendinte in Canada in ultimii 20 de ani: scaderea numarului de familii care mananca impreuna si preferinta pentru orele nu foarte tarzii pentru servirea cinei. Desi pare ilogic, mesele lungi duc de fapt la un consum mai mic de alimente. Este nevoie, in general, de 20 minute pentru ca creierul sa realizeze ca stomacul este plin. Prin urmare, mananca incet si savureaza fiecare inghititura!

 

India: 2x sedinte de yoga

 

Desi majoritatea dintre noi face yoga pentru a se elibera de stresul acumulat peste zi, nu multe dintre noi isi dau seama ca de fapt yoga faciliteaza pierderea in greutate. De fapt, un studiu recent a constatat ca adeptii yoga au un indice mai mic de masa corporala (IMC ) decat persoanele care fac alte antrenamente. De ce? Pentru ca yoga duce la cresterea masei musculare si stimuleaza metabolismul.

 

Rusia: Consumul de alimente proprii

 

Casele de la tara unde 51% dintre locuitorii orasului isi petrec vacantele si weekendurile au aproape intotdeauna… o gradina. Rusii, care traiesc intr-un climat similar celui al Canadei, isi cultiva propriile legume si fructe, ceea ce ii face in mod automat mai atenti la alimentatie.

 

Text: Andreea Popescu