Totul despre operatia de marire a sanilor

In momentul in care o femeie se hotaraste sa opteze pentru remodelarea sanilor cu implant mamar apar si temerile in legatura cu ce presupune de fapt operatia de marire a sanilor. Va invit sa aflati ce presupune, pas cu pas, operatia de marire a sanilor de la chirurgul estetician Vangelis Vasalos.



In ce consta procedura de marire a sanilor?

In primul rand se face o incizie la nivelul tegumentului, dupa care in functie de protezele alese si de tehnica operatorie se pot aloca aceste proteze fie sub muscular, fie sub glandular. Dupa ce se monteaza practic aceasta proteza la locul creat in nivelul toracic, se inchide acest spatiu printr-o tehnica chirurgicala care consta in niste structuri, in functie de rezultatul dorit.

Care este procedura dinaintea operatiei de marire a sanilor?

Se face un consult cu pacientul, in care noi aflam exact ceea ce isi doreste, dupa care un set de analize unde se investigheaza aparatele si sistemele, urmeaza ziua programarii a interventiei chirurgicale, in care se face si un consult preanestezic, folosind anestetzie generala intravenoasa. Intotdeauna definitivarea alegerii metodei de anestezie este fix proportionala cu antecedentele pacientei.

Cum se simte pacienta dupa ce va trece efectul anesteziei?

In primele ore dupa trecerea anesteziei, pot aparea anumite senzatii de disconfort, nu neaparat durere, uneori pot aparea si senzatii de greata, un disconfort la miscare, dar maxim in doua, trei ore toate aceste dezavantaje dispar, asa cum dispar si substantele anestezice, fiind eliminate prin organism.

Exista anumite restrictii dupa interventie?

Da, exista anumite restrictii! Dupa interventie, pacientele noastre nu au voie sa-si indeparteze prea mult mainile, nu au voie sa ridice greutati mai mari de 2, 3 kilograme in primele saptamani, iar foarte important este sa poarte un corset special, care sustine practice si fixeaza protezele care sunt implantate, timp de 45 de zile.

Implantele mamare afecteaza capacitatea de alaptare?

Nu, in niciun caz. Glanda mamara ramane neatinsa si atunci alaptarea in sine este neafectata de acest tip de interventie. In schimb, alaptarea in sine poate sa interfereze si sa aduca niste modificari in relief. Sigur, in acest caz se poate interveni si aplica o mica corectie.

Care sunt cel mai des intalnite proceduri cerute de femeile care va trec pragul clinicii?

Daca ar fi sa fac un top 3: pe primul loc ar fi implanturile mamare, pe locul doi este lipoaspiratie si pe locul trei rinoplastia.

In opinia dumneavoastra, cum se determina succesul unei operatii?

Un pacient multumit este cea mai buna reclama!

 

Text: Alexandra Lupu