Tratamente cosmetice pentru intinerire

imbatranirea_tenului_sursa_shutterstockTenul unei tinere de 18 ani este neted, catifelat, fara cusur… Toate ne dorim sa ne pastram tineretea si prospetimea tenului si suntem constiente, totodata, ca nu putem stopa trecerea timpului. Putem insa preveni semnele premature de imbatranire cu ajutorul tratamentelor cosmetice si al unor tehnici simple pe care le poti aplica acasa.

 



Cosmeticiana ne sfatuieste…

In tratamentele cosmetice de specialitate, problemele legate de imbatranirea tenului sunt abordate una cate una. Adica fiecare tratament este bine particularizat, variat si tine cont de starea tenului din momentul respectiv.

De exemplu, daca acum tenul are nevoie de un aport de oxigen, folosim o masca cu oxigen, insa poate data viitoare vom aplica tratamentul cu vitaminele A, C si E, cu antioxidanti. De asemenea, daca folosim mult timp aceeasi crema, pielea va fi saturata, iar efectul va intarzia sa apara, deoarece ingredientul activ necesar a fost asimilat: trateaz-o cu altceva!

Pentru un tratament cosmetic de prevenire eficient trebuie lamurita in primul rind problema acneei, cu care intr-adevar ne confruntam pe la 15, 16, chiar 20 de ani. Pornind de la acnee se fac niste greseli foarte mari. Daca tratamentul consta in utilizarea de produse dure si care usuca pielea in mod excesiv, se va rida foarte repede. Pe scurt, trebuie sa avem grija ca tenul sa nu fie agresat. Intre 20 si 30 de ani, tot ceea ce facem este sa incercam sa ne mentinem tineretea si sa o prelungim cat mai mult.

Tratamentul de specialitate

Tratamentul se stabileste in functie de starea pielii in momentul respectiv. Astfel, inainte de a face un tratament de hidratare, putem folosi o masca cu alfahidroxiacid (pentru luminozitate), masti calmante pe baza de aloe sau oxid de zinc (pentru tenurile grase, acneice), de tonifiere ce contin extracte din germeni de grau sau drojdie de bere etc. Pentru persoanele cu activitate hormonala redusa se folosesc masti cu fitohormoni sau cu hormoni din soia. La toate tratamentele se utilizeaza o crema hidratanta, una nutritiva, un peeling cu enzime, daca tenul este sensibil, sau un gomaj abraziv, daca este nevoie de o descuamare profunda.

Vitamine pentru revigorare si prospetime

Sezonul cald este in toi, iar noi ne dorim un ten proaspat, protejat impotriva agresiunii razelor ultraviolete. O masca de revitalizare este solutia ideala. Masca cu vitaminele A, C si E se poate aplica pentru orice fel de ten la orice varsta, pentru ca face parte din gama celor care abordeaza factorii de imbatranire pe rind. Procedura se realizeaza in etape:

  • Un prim pas este curatarea, pregatirea tenului pentru tratament. Trebuie sa indepartam toate impuritatile, celulele moarte si sa deschidem porii, de aceea, pentru eficienta, intreg procesul se desfasoara sub baie de abur. Curatarea se face cu lapte demachiant si lotiune tonica. Se incepe cu demachierea ochilor, pentru care se foloseste o emulsie speciala care sa nu contina alcool, apoi se continua cu decolteul, gatul si fata.
  • Pentru exfoliere se aplica o crema peeling si se maseaza de jos in sus. Cu ajutorul unei perii rotative, care ajuta la deschiderea porilor si la indepartarea in profunzime a celulelor moarte, se continua masajul cu miscari circulare. Se evita zona ochilor. Crema exfolianta se indeparteaza cu apa si doi buretei speciali.
  • Masajul se realizeaza tot sub baie de abur. Acum se face practic hranirea tenului cu ajutorul sarurilor. Se aplica o lotiune ce contine vitaminele A, C si E, iar apoi pe decolteu, gat si fata se foloseste o crema speciala pentru masaj. Miscarile sunt de jos in sus cu o usoara apasare. Se incepe cu decolteul, se continua cu gatul, ceafa si apoi cu fata. Se sterge surplusul si se tonifica tenul cu o emulsie ce nu contine alcool.
  • La aplicarea mastii se urmeaza acelasi traseu (decolteu, gat si fata). Pe ochi se aplica o masca pentru prevenirea ridurilor. Acum porii sunt deschisi si complet curatati, iar vitaminele pot actiona in voie: 15 – 20 de minute sunt suficiente. Se indeparteaza masca si apoi se foloseste lotiunea tonica si crema de final hidratanta.

 

Perseverenta este cheia…

In functie de starea pielii se stabileste frecventa cu care trebuie sa mergem la cabinet pentru ingrijire: poate fi o data sau de doua ori pe luna. In orice caz, cu un singur tratament nu rezolvi nimic. Cantitatea necesara de substante nu poate fi asimilata la o singura aplicatie, de aceea, pentru a obtine efectul dorit, acasa trebuie sa folosesti zilnic produsul recomandat de specialist.

Ingrijirea de zi de zi

Obligatoriu, in fiecare dimineata si seara:

  • Demachiaza-te;
  • Tonifica tenul cu ajutorul unei lotiuni fara alcool;
  • Aplica o crema hidratanta.


E timpul pentru un peeling!

Saptamanal trebuie sa faci un gomaj pentru inlaturarea celulelor moarte de la suprafata pielii. Daca tenul iti permite, gomajul se poate face cu o substanta abraziva. Dupa peeling se aplica o masca cu vitamine, cu oxigen sau hidratanta. Daca esti mai comoda, poti folosi si crema ta de zi cu zi, iar mastile sa le lasi pentru vizita la salon.

Evita arsurile solare, stresul si chimicalele

  • • Protejeaza-te de soare – arsurile solare duc la ridarea tenului, de aceea, expunerea trebuie sa fie moderata. Foloseste crema protectoare, palarie si ochelari de soare;
  • • Evita chimicalele – substantele agresive din sapun irita pielea. Incearca sa folosesti produse cat mai blande si dupa baie aplica o crema hidratanta. Totodata, pe cat posibil evita alimentele care contin chimicale, aditivi sau conservanti;
  • • Bea multa apa – este important sa-ti hidratezi pielea si din interior pentru a asigura nutrientii necesari si pentru a evita uscarea tegumentului;
  • • Alunga stresul – stresul favorizeaza aparitia acneei, sensibilitatea si uscarea pielii;
  • • Hraneste-ti pielea – consuma legume verzi, proteine usor de digerat (lapte, tofu, seminte de floarea soarelui, migdale si nuci), alimente bogate in betacaroten (morcovi si cirese), rodii, mere, pere etc.

 

Text: Adina Radu
Cosultant: Monica Marcoianu, Estetician
Cella Center
Tel.: 021 410 98 52
www.cella.ro