Unghii îngalbenite la picioare: care sunt cauzele și ce soluții există?

Află din ce cauze ne putem alege cu unghii îngălbenite la picioare și cum putem trata această problema inestetică.

Farmaciștii Catena recomandă Diolex de la Naturalis, un supliment care contribuie la menținerea unei circulații adecvate și susține sănătatea venelor și a capilarelor.



Ciuperca piciorului – o cauză frecventă a unghiilor îngălbenite

Unghiile îngălbenite la picioare sunt în aproximativ jumătate dintre cazuri rezultatul unei infecții cu ciuperca piciorului. Celelalte cauze ale îngălbenirii unghiilor pot fi anumite afecțiuni ale ficatului, rinichilor, inimii, din cauza psoriazisului, diabetului sau afecțiuni moștenite genetic.

Din cauza faptului că în majoritatea timpului stau închise în încălțăminte, unghiile de la picioare sunt predispuse infecțiilor fungice. Mediul umed și călduț care se formează este propice dezvoltării ciupercilor. Infecțiile cu ciuperca piciorului sunt persistente și răspund greu la tratament, de aceea este bine să mergem la medic de la primele semne pentru a găsi o schemă de tratament potrivită.

“Sindromul unghiilor galbene”

Acesta este un sindrom destul de rar, ale cărui cauze nu se cunosc cu exactitate, dar se crede că ține de moștenirea genetică și că în general este asociat unor afecțiuni pulmonare serioase. Persoanele care suferă de sindromul unghiilor galbene pot fi ușor deosebite de cele care au doar unghii îngălbenite. În general, cei cu acest sindrom au unghii îngroșate, distrofice și, în plus, suferă de efuziune pleurala (acumulare de lichid la plămâni) și limfedem (umflarea țesuturilor superficiale ale membrelor).

Farmaciștii Catena recomandă Crema Relaxantă pentru picioare de la Naturalis, potrivită pentru regenerarea pielii uscate, crăpate și deteriorate.

Unghii îngălbenite la picioare – pedichiură poate fi de vină!

Dacă ai unghiile îngălbenite la picioare, nu înseamnă neapărat că ai vreo afecțiune. De cele mai multe ori, pedichiura este cauza îngălbenirii unghiilor. Ojele închise la culoare sau cele roșii pigmentează unghia astfel că după ce îndepărtăm ojă, unghia rămâne cu o culoare gălbuie, neplăcută. Putem preveni această problema dacă aplicăm două straturi de lac de unghii incolor (baza) înainte de aplicarea ojei. Dacă avem unghiile deja îngălbenite, cel mai bun lucru ar fi să luăm o pauză și să nu folosim ojă o perioada de cel puțin o luna.

Tratamente pentru unghiile îngălbenite la picioare

În cazul în care unghiile sunt îngălbenite din cauza ojei, va trebui cel mai probabil să aștepți ca unghiile să îți crească pentru a reveni la culoarea lor naturală. O altă soluție ar fi să îți ții unghiile timp de 3 minute în apă oxigenata (3%).

Dacă ai o infecție a unghiei, trebuie să mergi la medic pentru a primi o recomandare de tratament. Pentru infecțiile ușoare se folosește în general un lac – tratament pentru unghii pe baza de cicloprox. Tratamentul cu acesta durează în general peste 6 luni. Dacă vorbim de o infecție severă, este posibil să ai nevoie de tratament medicamentos.

Cum previi îngălbenirea unghiilor la picioare?

Poți preveni îngălbenirea unghiilor la picioare și te poți feri de infecții fungice dacă ții cont de următoarele lucruri:

  • Poartă pantofi din materiale care permit piciorului să respire
  • Poartă mereu sosește curate
  • Nu merge desculț în zone publice cu umiditate crescută
  • Evita să intri în contact cu persoane cu infecții fungice sau să folosești în comun cu acestea încălțăminte ori prosoape
  • Menține o igienă potrivită a picioarelor, curăță-le zilnic și menține-le uscate
  • Nu îți tăia unghiile prea scurt și taie-le mereu drept