Unghiile balon sau bubble nails, ultima tendinta in moda

decupat_Unghiile balon sau bubbles nails, ultima tendinta in   modaUltimele tendinte in materie de manichiura au lasat cu gura cascata toate impatimitele modei, reusind sa trezeasca deopotriva aprecierile, cat si dispretul. Este vorba de un nou model de unghii cel putin bizar, numite unghii balon. Crearea acestora este atribuita unui salon de manichiura din Philadelphia care, in anul 2009, a realizat pentru prima data acest model. Ulterior, revista nord-americana Clavos a publicat un scurt articol despre acest stil popular. Desi la vremea respectiva nu s-a bucurat de succes, iata ca astazi unghiile sub forma de balon au castigat teren si devin un must-have al sezonului ce va urma.Unghiile balon, o tendinta controversata

Prima oara, acest model de unghii s-a facut remarcat pe retelele de socializare, fiind intens blamat si asemanat cu unghiile bolnave sau lovite. Ulterior, au aparut din ce in ce mai multe doamne si domnisoare care si-au expus cu mult curaj ciudata manichiura, reusind astfel sa castige popularitate. Cu toate acestea, specialistii in domeniu recomanda purtarea modelului pe perioade scurte de timp, deoarece cantitatea mare de acrilic folosita la realizarea sa poate dauna sanatatii unghiei.

Cum se creeaza unghiile balon?

Unghiile balon se realizeaza din acril care este modelat cu grija de manichiurista, astfel incat sa creeze impresia unei unghii umflate, ca si cum o bomboana s-ar ascunde dedesubt. Ideea de baza este sa se creeze o unghie grasa si rotunda aproape de cuticula care sa se subtieze catre varf. Bula propriu-zisa este creata din straturi succesive de acril care pot fi asemanate cu usurinta cu o cocoasa a unghiei. Aceste unghii sunt de mici dimensiuni, terminandu-se undeva aproape de buricul degetului. Ulterior, se creeaza o magie de culoare, decor important al unghiilor balon, iar apoi acestea sunt impodobite cu diferite elemente si accesorii, menite sa atraga privirile, dar si sa socheze suplimentar.

Cat de rezistente sunt unghiile balon?

Diferenta intre unghiile balon si unghiile stiletto, edge sau cele patrate este considerabila, atat ca design, cat si ca rezistenta. Desi unghiile balon credaza un minunat efect 3D fata de celelalte modele, cantitatea mare de acril folosita la realizarea lor le ingreuneaza si exista riscul ca acestea sa cada. Este adevarat ca acrilul intareste unghia naturala, insa, in acest caz, folosit strat peste strat, isi pierde rezistenta.

Unghii balon vs unghii clasice

Cu siguranta, modelele clasice de manichiura nu vor disparea niciodata, in primul rand datorita faptului ca sunt comode, insa persoanele nonconformiste au acum posibilitatea de a iesi in evidenta cu ajutorul acestei noi tehnici a unghiilor balon. Sa ne intrebam ce mai urmeaza? Daca pana acum unghiile edge, sub forma de acoperis, ne socau, iata ca acestea au ramas in plan secundar. Oare va urma o noua tendinta care va impune ca fiecare unghie sa aiba propria-i forma surprinzatoare?

Sursa foto: google.com

Text: Madalina Manole