Vopsirea parului nu dauneaza copilului in timpul sarcinii

1a1ashutterstock_71896456Culoarea parului tau nu te mai multumeste, dar esti insarcinata si nu ai curajul sa te vopsesti? Ei bine, echipa Tonica iti vine in ajutor pentru a lamuri aceasta problema o data pentru totdeauna. Citeste randurile de mai jos si vei afla cu exactitate daca ai sau nu voie sa te vopsesti in timpul sarcinii.

Intrebare…
Ma pot vopsi daca sunt insarcinata? Nu stiu ce sa fac deoarece aud atat de multe pareri diferite…

Raspuns…
Din momentul in care ai ramas insarcinata trebuie sa fii constienta de faptul ca alimentatia, bautura, poluarea aerului si chiar toxinele aflate in vopsele pot dauna copilului tau. Pentru orice proces de infrumusetare a podoabei capilare, fie colorarea parului, indreptarea sau incretirea acestuia, o cantitate mica de substanta chimica este absorbita de catre organism, prin scalp.

Studiile care au analizat utilizarea vopselei de par in timpul si dupa sarcina au demonstrat ca absorbtia de substante chimice este minima si nu prezinta niciun risc in dezvoltarea copilului. Motherisk, un program de cercetare si educatie din cadrul Spitalului pentru Copii din Toronto, arata faptul ca absorbtia de substante chimice prezente in vopsea este minima, iar acest proces de infrumusetare nu prezinta niciun risc in timpul sarcinii. Pentru siguranta voastra in timpul sarcinii, echipa Tonica va sfatuieste sa fiti precaute in ceea ce priveste colorarea parului urmand recomandarile de mai jos:

Asteapta pana treci de primul trimestru de sarcina, respectiv dupa  cele 12 saptamani de sarcina.

Evita produsele care contin amoniac, deoarece aceasta substanta puternica poate fi absorbita de scalp si exista atat de multe produse fara amoniac, incat ar fi pacat sa risti.

Stai intr-o zona aerisita atunci cand aplici vopseaua pentru a reduce la minimum inhalarea vaporilor.

Ca o ultima idee, daca lucrezi intr-un salon de coafura, trebuie sa stii ca tu prezinti un risc mai ridicat de expunere la produsele chimice decat celelalte mamici. Pentru a reduce aceste riscuri, incearca sa stai intr-o zona cat mai aerisita, sa porti manusi de protectie si evita sa mananci in zonele de lucru. J

Text: Andreea Popescu