Printuri de toamna si iarna: imprimeurile florale

1111Din punct de vedere vestimentar, surprizele nu se opresc nici sezonul acesta. Daca in materialele anterioare am discutat despre revenirea tartanului si despre pantofii Oxford, reprezentative pentru aceasta toamna, iata ca de data aceasta as vrea sa te pun in tema cu privire la imprimeurile in trend pentru toamna-iarna 2013/2014. Curios este faptul ca se poarta foarte mult imprimeurile florale, cele „imbobocite”, chiar daca vorbim despre tonuri mai inchise, despre culori ceva mai „asezate”, poate chiar putin dark.

Totusi, nu renuntam la oranjuri, ruginiu si nici la rosu. Iti recomand sa spargi un pic tiparele si sa iti incalzesti toamna, dar si iarna.

 



Imprimeuri infloritoare

 

Combina rochiile cu imprimeuri florale cu gecile de piele pana in talie si poarta pe cap tot felul de caciulite crosetate care sa intregeasca tinuta. Rochiile cu volane si peste genunchi sau cele scurte in combinatii de rosu si negru, purtate cu ghete combat sunt in trend si sunt potrivite pentru zilele nu foarte geroase.

Imprimeurile florale pot lua fel de fel de forme, le putem intalni pe pulovere, geci groase, mantouri, trenciuri si asa mai departe. Purtate cu ankle boots, te vor insoti la intalnirile de afaceri, pe drumul catre gradinita celui mic sau seara la o cina romantica cu iubitul.

 

Combinatii de imprimeuri ruginii

 

Pentru ca tot este toamna, nu trebuie sa ratezi imprimeurile ruginii intalnite in cazul pantalonilor office, al camasilor din materiale mai subtiri peste care poti arunca un cardigan lejer. Poarta la o astfel de tinuta cu o pereche de pantofi stiletto, negri si foarte simpli si o geanta oversized. Atitudinea lejera este foarte importanta.

Puloverele supradimensionate cu imprimeuri florale pot fi purtate de catre adolescente cu deja cunoscutele UGG-uri, cu leggins colorati si cu o esarfa din casmir si lana, groasa, care sa tina de cald. Gentile mov pruna, combinatiile de rosu, albastru, kaki sunt foarte reusite si placute ochiului.

 

Toate florile Pamantului

 

Daca esti invitata la o petrecere cu prieteni apropiati, indrazneste sa porti o rochie scurta, de bumbac, cu sosete peste genunchi. Rochia trebuie neaparat sa aiba imprimeu floral in toate formele si culorile. Pe o baza neagra, florile rosii, albastre, verzi si chiar albe de diferite dimensiuni iti vor conferi un aer scolaresc. Poti opta pentru o varianta cu mansete si guler si o geanta stil doctor. Prinde-ti parul intr-o coada simpla, impletita.

 

Paltoane calduroase cu imprimeuri de primavara

 

Cu pantaloni, jeansi, fuste sau rochii, paltoanele cu imprimeuri florale dau zilelor mohorate si triste un alt aspect. Sunt vesele, pot avea designuri foarte ingenioase, pot avea buzunare, pot marca talia, pot fi deasupra sau peste genunchi si pot fi combinate in fel si chip. Important este ca sunt foarte fashionable si orice ai purta in picioare va arata mai mult decat fantastic.

Nu uita ca imprimeurile florale sunt valabile si in cazul bastilor, caciulilor si, de ce nu, chiar si in cazul ochelarilor de soare care sunt un must pentru a ne proteja ochii in sezonul rece. Daca mari case de moda precum Givenchy, Mulberry, Valentino sau Lanvin le-au inclus in prezentarile lor inseamna ca ar trebui sa indraznim sa purtam astfel de imprimeuri, indiferent de anotimp.

 

Text: Ruxandra Raica

Sursa foto: vogue.co.uk