“CAND O USA A FERICIRII SE INCHIDE…” – Aimee

 AAA S-a nascut dintr-o mare iubire si pentru a fi iubita! Numele ei parea predestinat! IUBITA! Fragila, blonda si sensibila, a devenit actrita! Si nu o actrita oarecare, ci una dintre cele mai frumoase ale Nationalului. A fost PRINTESA RALU, alaturi de frumosul PIERSIC, dar si prostituata din filmul lui Sergiu. Succesul o imbata, aparea mereu cate un nou rol important si Aimee lasa mereu viata ei sentimentala pe planul doi. Parintii iubitori si fratele geaman erau familia ei.

Refuza mereu sa se casatoreasca, o ingrozea gandul de a avea copii care sa-i dauneze cumva fizicului ei impecabil… Timpul trecea insa, si dupa atatea refuzuri, in cele din urma inspaimantata de gandul de a nu ramane nemaritata, a facut un mariaj nefericit. Cum s-ar spune, “a ales pana a cules”. Ramasa din nou singura, dezamagita de viata ei de familie, s-a aruncat din nou in munca. Dar de data asta anii si-au spus cuvantul. Frumoasa Aimee greu si-a mai gasit roluri pe dorinta ei. Rolurile de mama (pe care nu avea cum sa le inteleaga) nu o atrageau deloc. Au venit zilele triste cand privea cu jind la celelalte colege care aveau familii inchegate si fericite, copii si chiar  nepoti. Egoista… a ramas singura! Toata viata a trait numai pentru ea! Pentru bucuriile ei, fara prieteni, fara sot si fara copii. Suferintele nemarturisite, neimplinirile si-au spus cuvantul si pana la boala nu a mai fost decat un pas! Bolnava, uitata de admiratori, juca in singura piesa in care a mai fost distribuita de o colega. Era mereu nemultumita de situatia ei. Credea ca e sabotata, nedreptatita. Mereu suparata, a devenit neplacuta in colectiv si cand, din cauza bolii, a avut cateva momente dificile pe scena (a uitat textul, ametea, abia se tinea pe picioare), directiunea (care oricum nu-i agreeaza pe marii actori ajunsi la pensie) a profitat de ocazie si i-a sugerat sa se retraga! Aceasta ultima lovitura a fost prea dura pentru un om si asa cazut! Desi nu am fost de acord cu felul in care a decis sa-si traiasca viata! Eu neavand o prea mare admiratie pentru egoisti, suferinta ei m-a impresionat! Va scriu povestea ei, incercand sa  trag un semnal de alarma pentru tinerele actrite care aleg, poate, superficial drumul lor in viata.

Cezara Dafinescu: Imi pare rau sa aud o astfel de poveste! Imi pare rau ca un “suflet de artist” este lovit de “un alt suflet de artist” (colega-regizoare care a inlocuit-o pe Aimee, ea fiind bolnava). Niciodata nu lovesti intr-un om care e la pamant! E o cruzime fara margini sa-i iei unui om ultima speranta. Dar nu eu sunt in masura sa dau verdicte. Dumnezeu vede si judeca. As vrea sa o imbarbatez insa pe Aimee! “Cand o usa a fericirii se inchide, o alta se deschide, dar de multe ori ne uitam atat de mult la usa inchisa ca  nu o mai vedem pe cea care s-a deschis.” Am inteles ca acum Aimee e singura si se simte neputincioasa. Dar sa nu uite: “Cand esti singur, asta  nu inseamna ca esti slab… asta inseamna ca esti destul de puternic ca sa astepti ceea ce intr-adevar meriti.” La urma urmei, necazurile ne fac bine pentru ca ne ajuta sa ne cunoastem prietenii!

Indrazneste si tu sa ii scrii Cezarei Dafinescu despre problemele care te preocupa! Are raspunsuri minunate, presarate cu un strop de optimism, zambete sincere si toata bunavointa din lume. O parere obiectiva asupra problemei care te macina, comunicata intr-o maniera remarcabila, de catre un om de o asemenea valoare, te poate scoate din impas. Scrie-ne pe adresa [email protected] si noi vom avea grija sa iti primesti raspunsul de la Cezara Dafinescu. Declarata de-a lungul timpului una dintre cele mai frumoase si mai talentate actrite ale Romaniei, noi adaugam ca este si o femeie de o intelepciune cum rar mai gasesti.