Liviu Teodorescu: „Iubirea este ca un foc pe care trebuie sa pui paie continuu”

Liviu Teodorescu pOZA pRINCIPALACanta foarte frumos, compune piese sensibile, are simtul umorului, are farmec si arata foarte bine. Practic, Liviu Teodorescu are toate calitatile pentru a avea succes. Asa ca noi pariem pe Liviu Teodorescu, iar pe voi va invitam sa ii ascultati piesele si sa aflati mai multe despre el din interviul de mai jos… o sa va convinga!



Tonica: Publicul a facut cunostinta cu tine la „Vocea Romaniei”, apoi si mai multi oameni si-au indreptat atentia catre tine cand ai aparut in „Pariu cu viata”. Spune-ne cum a inceput povestea ta cu muzica si televizunea…

Liviu Teodorescu: De fapt, povestea mea cu televiziunea a inceput cand aveam 12 ani, in cadrul emisiunii „Numai cu Acordul Minorilor”, care se difuza pe TVR 1. Apoi am reprezentat Romania la Eurovision Junior in 2006. O perioada am fost pasionat de teatru, si asta imi ocupa cam tot timpul. Dar m-am hotarat in al doisprezecelea ceas ca nu trebuie sa dau la teatru, ci la Conservator. Apoi am ajuns la „Vocea…” si de acolo usor, usor mi-am pus bazele carierei muzicale, pe bune.

T: Faci parte din noul val de artisti romani, esti foarte talentat si te-ai bucurat de mult succes inca de la inceput. Pe langa talent, de ce mai e nevoie pentru a avea succes in muzica?

L.T: Cred ca trebuie sa urmaresti succesul, dar nu sa faci muzica doar pentru succes. Cred ca succesul e un rezultat, care apare in urma unei munci pentru un scop mai frumos si mai inalt. Sa te descoperi, sa ii faci pe oameni sa rada, sa planga, sa ii faci fericiti. Sa zambeasca atunci cand le apari in cale.

T: Care este parerea ta despre industria muzicala romaneasca de acum si cum crezi ca va arata in viitor?

L.T: Suntem intr-o evolutie continua. Asta e cel mai important. In ultimii ani, au devenit mainstream genuri si piese despre care puteai sa juri acum 5 ani ca nu vor fi vreodata pe radiouri. Lucrurile sunt imprevizibile, trebuie sa stim sa tinem pasul cu schimbarile.

T: Piesele pe care le canti sunt, in general, romantice, de ce ai ales sa mergi in aceasta directie cu muzica ta?

L.T: Momentan, asta e ceea ce simt si ceea ce ma reprezinta. Asta nu inseamna ca nu voi schimba directia daca voi simti sau ca pe albumul pe care il scot in primavara anului viitor nu am si altfel de piese. O sa vedeti!

T: Spune-ne mai multe despre cea mai noua piesa a ta, „Tarziu”, de unde a plecat ideea, cine a compus-o, cine s-a ocupat de videoclip…

L.T: Am compus si am produs in totalitate piesa „Tarziu”, intr-o seara, la mine pe laptop. Piesa s-a cam scris singura. Meritul meu e ca am pus-o pe hartie, inspiratia a venit de undeva de Sus.

T: Ti s-a intamplat vreodata sa traiesti ceea ce canti in „Tarziu”, sa iti dai seama ca iubesti o femeie dupa ce ai pierdut-o si, daca da, ce ai facut?

L.T: Da, mi s-a intamplat, de asta am si scris piesa. Multi oameni mi-au scris mesaje referitoare la faptul ca piesa asta i-a vindecat, altii mi-au scris ca ii face sa planga. Oricum ar fi, si-a atins scopul si sunt fericit!

T: Acum o sa fac referire la o alta piesa a ta care mi-a placut, „In bratele tale”, si vreau sa te intreb: in bratele cui visezi tu acum?

L.T: In bratele inspiratiei.

T: Care sunt cele mai importante lucruri pe care le-ai invatat din relatiile tale de pana acum?

L.T: Mi-am dat seama ca iubirea este ca un foc pe care trebuie sa pui paie continuu. Daca incetezi sa faci asta, se stinge usor, usor. Si toate certurile, orgoliile nu sunt decat pahare cu apa pe care le arunci pe focul iubirii.

T: Care sunt sfaturile pe care le-ai primit de la parintii tai si care te-au ajutat in viata?

A L.T: i mei m-au invatat sa fiu corect si bun. Incerc sa tin cont de asta in fiecare zi.

T: Ce planuri ai in perioada urmatoare si unde o sa te vedem cantand de sarbatori?Liviu Teodorescu Poza Secundara

L.T: In primavara, voi scoate primul album din cariera mea solo. Muncesc de mult la el, am inceput sa finalizez piesele alaturi de colegii de la DeMoga Music. Este un album in care am pus mult suflet si sper din suflet sa fie pe gustul oamenilor! Acum, sunt parte din turneul Serbarile Normalitatii si plec weekend de weekend prin toata tara. De la anul, urmeaza proiecte frumoase, o sa vedeti!

T: Stiu ca te-ai implicat in protestele care au avut loc in urma tragediei de la Colectiv si vreau sa te intreb de ce ai facut acest lucru si care este mesajul pe care vrei sa il transmiti.

L.T: Am facut-o pentru ca simt nevoia de schimbare. Schimbarea incepe cu fiecare din noi. Imi pare rau doar de faptul ca mobilizarea apare pe fondul unor evenimente atat de tragice. Am mai spus-o si o repet: condoleante familiilor care au pierdut pe cineva acolo si sanatate celor raniti!

Caseta:

Liviu pe scurt:

As vrea sa cant o data in viata cu… Justin Timberlake.

Daca as fi invizibil pentru o zi, as… speria oameni pe strada.

N-as putea sa zic NU… la ping pong.

Cel mai tare mi-e frica de… gandaci.

Daca as putea sa ma transform in orice, mi-as dori sa fiu… pasare.

Text: Bianca Badescu