Femeile carora le este teama de despartire tind sa mimeze orgasmul

0a0ashutterstock_142908723Femeile mimeaza orgasmul pentru a fi sigure ca partenerii lor le vor ramane fideli, a raportat un nou studiu. Acest lucru pare sa fie legat de nesiguranta si de teama lor de a ramane singure.

Potrivit unui raport intocmit de Farnaz Kaighobadi de la Universitatea Columbia si de Todd Shackelford si Viviana Weekes-Shackelford de la Universitatea Oakland, comportamentul femeilor pare sa fie legat de teama de a nu fi parasite.

Cercetatorii au intervievat 453 de femei cu varste cuprinse intre 18 si 46 de ani, care au fost implicate in relatii de cel putin sase luni la momentul in care au raspuns la sondaj. In urma acestui sondaj, majoritatea au recunoscut ca au mimat orgasmul.

Conform studiului, multe femei se prefac din cauza fricii de intimitate sau pentru a-si tine partenerul cat mai mult timp langa ele. Un alt motiv pentru care femeile mimeaza orgasmul este teama de a nu fi inselate sau parasite, a scris Daily Mail.

Femeile nu mimeaza orgasmul doar atunci cand au indoieli privind fidelitatea partenerilor, ci si cand vor sa consolideze relatiile amoroase in care sunt implicate.

 

“Uneori, femeile mimeaza orgasmul din dorinta de a le face pe plac partenerilor”.

Voluntarele au explicat motivele pentru care s-au prefacut si cum s-au simtit in ceea ce priveste infidelitatea partenerilor. Femeile care se tem sa nu fie inselate sau parasite au mimat orgasmul pentru a-si proteja relatia, in timp ce altele s-au prefacut pentru a-si ascunde teama de a ramane singure.

Text: Andreea Popescu