F3 – femeie, frumusete, fermitate

shutterstock_74829538Pe masura ce anii trec, pielea incepe sa isi piarda din prospetime, din tinerete, din fermitate. Organismul este programat sa functioneze din plin pana in jurul a 30-35 de ani, insa dupa aceasta varsta pielea incepe sa isi piarda din elasticitate, iar sanatatea ei depinde atat de mediul exterior, cat si de cel interior. Si pentru ca este vara si ne dorim sa aratam bine la plaja din cap pana in picioare, exista cateva secrete la indemana noastra care, folosite cu regularitate, vor face ca pielea sa fie catifelata si atragatoare.

Printre acestea se numara si cremele pentru fermitatea corpului care combina principii active din interior cu masajul pe care il faci atunci cand le aplici.

  • Pielea flasca – un cosmar

Daca esti hotarata sa intri in razboi cu pielea flasca, noi iti propunem cateva trucuri de ingrijire a pielii, astfel incat sa fii o adevarata beauty queen. ~n primul rand, alimentatia trebuie sa fie una echilibrata, bogata in antioxidanti pe care ii gasesti in legume si fructe, dar si in proteine care actioneaza asupra tesuturilor de sustinere. Alternand dusurile calde cu cele reci vei stimula microcirculatia, irigand tesuturile cutanate ce isi vor recapata tonicitatea. Uleiul de argan sau cel dulce de migdale netezesc epiderma, au proprietati regenerante si revitalizante, iar prin masaj este stimulata circulatia sangvina. Uleiul de argan este bogat in acizi grasi polinesaturati ce protejeaza pielea. Ceaiul verde este si el foarte benefic pielii, fiind cunoscut pentru proprietatile regenerante.

  • Produse pentru o piele ferma

Pentru o piele tanara, trebuie totusi sa investesti in produsele de fermitate, insa trebuie sa ai rabdare si, cel mai important, sa nu uiti de masaj. Cremele de corp cu efect tonifiant ce contin ingrediente precum cofeina, glycerol, vitaminele E si B5 sau extracte din plante devin mai eficiente prin masaj. Poti alege un produs dedicat redobandirii fermitatii pielii pe care sa il folosesti frecvent sau poti alterna mai multe produse din aceeasi gama. Combinatia de ulei de masline cu uleiul de lamaie care diminueaza vascozitatea sangelui trateaza celulita, scazand totodata presiunea din venele varicoase. Se pare insa ca masajul realizat dimineata energizeaza si actioneaza mult mai bine. Masajul se poate realiza pe tot corpul, insistand timp de cateva minute pe coapse, picioare, abdomen si brate. Cremele pe baza de aloe vera hranesc intensiv pielea, la fel si cele pe baza de floare de brusture, ce sustin colagenul in piele. Nu uita nici de miscare si nici de hidratare, atat de necesara pe timpul verii.

  • Sani fermi

Un decolteu ferm atrage si intriga, iar cremele cu efect tonifiant sunt un must-have. Cele care contin vitamina E redau elasticitatea pielii, la fel si mastile care intaresc sanii. Cremele care sunt bogate in uleiuri vegetale naturale precum cel de jojoba sau cel de germeni de grau obtinut prin presarea la rece intaresc musculatura corpului prin miscari rotative, usoare. De doua ori pe saptamana este indicat sa iti faci timp pentru un masaj profesionist la un centru specializat si pentru impachetari. Si tine minte – obiectivul verii: o piele ferma!

 

Text: Ruxandra Raica