Acizii grasi Omega 3-6-9 vin in sprijinul sanatatii

Omega 3-6-9Stim deja ca trebuie sa fugim cat putem de grasimi pentru ca acestea nu sunt sanatoase pentru organismul nostru, insa, exista si o categorie de grasimi bune, benefice sanatatii. Acestea sunt acizii grasi omega 3, omega 6 si omega 9, surse importante de antioxidanti, recunoscuti pentru contributia de exceptie ce o aduc sistemului imunitar, digestiv si cardiovascular, dar si bunei functionari a metabolismului.



Omega 3 previne cancerul

Omega 3 este esential pentru cresterea si dezvoltarea sanatoasa a organismului uman. Acesta are efect antiinflamator, scade riscul infarctului si confera elasticitate vaselor de sange. Pe de alta parte, Omega 3 isi aduce contributia si in prevenirea bolii Alzhaimer, alunga depresia si aduce un aport considerabil in lupta contra cancerului. Totodata, sustine scaderea in greutate prin stimularea metabolismului lipidelor, fiind util in timpul dietelor.

Omega 6 reduce colesterolul rau

Cel mai important atribut al acizilor grasi Omega 6 este faptul ca reduce nivelul de colesterol rau ceea ce-l recomanda pentru buna functionare a inimii. Un alt beneficiu consta in faptul ca are capacitatea de a retine apa in piele. Alimentatia moderna are la baza un continut ridicat de omega 6, iar studiile au demonstrat ca acest fapt nu aduce beneficii sanatatii, din contra, astfel crescand riscul bolilor de origine inflamatorie. Pentru anihilarea acestui fapt este foarte important ca intre consumul de omega 3 si omega 6 sa existe un echilibru. De asemenea, nerespectandu-se proportiile normale, depresia, obezitatea si agresivitatea isi pot face simtita mai usor prezenta.

Omega 9, aliatul inimii sanatoase

Singurul acid gras produs intr-o oarecare proportie si de organismul uman, omega-9, este un bun aliat al inimii, acesta scazand riscul de infarct si de boli cardiovasculare. De asemenea, reduce colesterolul rau si creste nivelul HDL-ului, colesterolul bun, avand efect benefic asupra sistemului imunitar si imbunatatind raspunsul organismului la insulina. Atentie: dezechilibrele de omega 3 si omega 6 din alimentatie, impiedica organisul sa produca cantitatea necesara de omega 9.

De unde ne luam necesarul de acizi grasi?

Surse importante de acizi grasi omega-3 sunt anumite soiuri de peste, ca heringul, somonul, macroul, tonul sau sardinele. Omega-6, in schimb, se regaseste in majoritatea uleiurilor vegetale, cu precadere in cel de floarea soarelui, iar sursa de omega 9 este uleiul de masline, alaturi de avocado, nuci, migdale, arahide, fistic, alune sau susan. Din pacate, organismul nostru nu poate produce astfel de grasimi bune, cu exceptia omega 9, iar noi trebuie sa ne luam rezervele necesare din hrana, astfel ca recomandarea noastra este suplimentul alimentar Omega 3-6-9 de la Naturalis, sursa naturala de acizi grasi obtinuti din uleiuri vegetale si imbogatit cu acid gamalinoleic ce are efect anti-aging asupra pielii.

Text: Madalina Manole