Barbatii mananca mai mult in compania femeilor

Barbatii mananca mai mult in compania femeilorUn nou studiu arata ca barbatii obisnuiesc sa manance mai mult atunci cand sunt in preajma femeilor.  Pentru a arata realitatea si concretizarea celor spuse, cercetatorii au efectuat un studiu pe un esantion format in campusurile universitare din Indiana, Pennsylvania, si din Akron, pentru a analiza obiceiurile si alegerile alimentare ale studentilor.

Rezultatele studiului au fost publicate in Journal of Applied Social Psychology si, in urma lui, s-a mai constatat si faptul ca barbatii mananca portii mai mari in compania femeilor, comparativ cu femeile care mananca portii mai mici in preajma barbatilor.

In timpul studiului oamenii de stiinta au aflat ca femeile consuma in medie 833 calorii atunci cand se afla in prezenta altor femei si doar 721 cand au un barbat in preajma lor. In schimb, barbatii consuma in medie 952 calorii cand nu au o femeie in preajma si respectiv 1162 calorii atunci cand sunt cu o femeie la masa.

Probabil femeile mananca mai mult cand sunt in preajma altor femei pentru ca se simt mai relaxate. Atunci cand sunt cu prietenele la masa, gradul de distragere a atentiei de la mancare este mult mai mic fata de situatiile in care sunt si barbati prezenti.

Text: Andreea Popescu

decembrie 8th, 2011 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate