Ce nu stiai despre apa de gura de la Genera

apa-de-gura-genera_resultIgiena orala efectuata corespunzator este cel mai important factor in mentinerea sanatatii dintilor si a gingiilor. Pasii sunt trei si sunt simpli: periaj, folosirea atei dentare si a apei de gura.



Ce rol are apa de gura?

Apa de gura are rolul de a indeparta si ultimele resturi alimentare ramase in cavitatea bucala, de a proteja dintii impotriva aparitiei cariilor si a placii de tartru si de a consolida smaltul dintilor. In plus, apa de gura improspateaza respiratia, lasa un gust placut si este direct responsabila de mentinerea echilibrului bacterian.

Tipsuri pentru o dantura sanatoasa si stralucitoare

Cum se foloseste apa de gura?

Apa de gura se foloseste doar dupa periajul dentar, deci nu mai mult de doua ori pe zi. Se toarna cantitatea indicata in capacul sticlei si se clateste intens gura timp de maximum 1 minut. Lichidul trebuie distribuit in toata cavitatea bucala, se recomanda inclusiv gargara, pentru ca bacteriile localizate la baza limbii si in gat sa fie anihilate.

Cum stim ce apa de gura sa alegem?

Exista mai multe feluri de apa de gura si este important sa o alegem pe cea care indeplineste intocmai caracteristicile de care avem nevoie. Astfel, exista apa de gura cosmetica, cu rol doar in anihilarea respiratiei urat mirositoare, apa de gura antiseptica, cu rol doar in combaterea cariilor si a placii bacteriene, si apa de gura cu fluor, substanta regasita si in pastele de dinti, care imbina toate aceste aspecte, prin urmare este mult mai eficienta in mentinerea sanatatii danturii. In aceasta ultima si avantajoasa categorie intra si Apa de Gura cu gust de menta de la Genera. Pe langa asigurarea unei respiratii proaspete, aceasta are si capacitatea de a indeparta placa bacteriana si de a desensibiliza si proteja eficient dintii impotriva cariilor. Un alt mare avantaj al acestei ape de gura este ca nu contine alcool, in timp ce majoritatea produselor de profil contin, fapt care o face sigura si pentru copii. Conform unor studii efectuate in 2009, apele de gura cu o concentratie mai mare de 25% alcool pun in pericol sanatatea, crescand riscul de aparitie a cancerului oral. Pe de alta parte, alte cercetari au atras atentia asupra faptului ca exista posibilitatea pierderii partiale a gustului.

Afla de aici ce trebuie sa faci daca te confrunti cu sensibilitatea dentara!

Text: Madalina Manole