Cine minte mai mult?

shutterstock_52607107Eu mint, tu minti, noi toti mintim… asta este sigur, dar cine minte cel mai mult dintre noi? Cercetatorii stiu si ne fac si noua cunoscut acest lucru.

Se pare ca, in urma unui studiu realizat in domeniu in Marea Britanie, barbatii sunt cei care sunt mai predispusi decat femeile sa minta.

In urma raspunsurilor date de cei intervievati, s-a ajuns la concluzia ca barbatii spun in medie 3 minciuni pe zi si 1.092 de minciuni pe an, comparativ cu femeile care mint doar de doua ori pe zi, respectiv de 728 de ori intr-un an, conform Daily Express.
Oamenii de stiinta britanici au facut un studiu in care au luat in calcul raspunsurile a 3.000 de persoane privind minciunile pe care le spun in mod obisnuit, arata „The Daily Mail”.

Singura situatie in care se face exceptie de la aceasta regula este atunci cand femeile incearca sa isi ascunda achizitionarea unei piese vestimentare de partenerul de viata. Se pare ca, in momentul in care reprezentantele sexului frumos isi achizitioneaza un accesoriu, sentimentul de vinovatie determina 39% dintre femei sa minta. Situatia in cazul barbatilor de aceasta data este diferita, doar 26% dintre barbati simt nevoia sa minta cu privire la achizitionarea unei piese vestimentare. Desi situatia provoaca o dilema morala, Karen Pine, psiholog la Universitatea din Hertfordshire, spune ca minciuna este o trasatura comuna a oamenilor.
„Credem ca minciuna este rea, dar, de fapt, capacitatea de a-i induce in eroare pe altii ajuta oamenii sa supravietuiasca ca specie. Stramosii nostri primitivi au avut mult de suferit spunand adevarul atunci cand ar fi putut foarte usor sa isi pacaleasca dusmanii. Minciuna sta in natura umana, dar este si o parte importanta a interactiunii sociale. Cu toate acestea, minciuna folosita in exces poate provoca dificultati foarte mari si daune pe termen lung.”

Totodata, 82% din femei se simt vinovate, intr-o anumita masura, dupa ce au spus o minciuna. De cealalta parte, numai 70% din barbati au mustrari de constiinta dupa ce au denaturat adevarul. Chiar si cu rezultate concrete, cercetatorii afirma ca nu vad nimic gre?it in a spune din cand in cand minciuni pentru a nu-i rani pe cei din jur. Tu de ce minti?

 

Text: Andreea Popescu