Cole Sprouse, arestat în timpul protestelor din SUA

Actorul american Cole Sprouse, în vârstă de 27 de ani, a fost arestat în timpul protestelor din America. Acesta a fost prins protestând cu sintagma “I can’t breathe”, propoziţie strigată de George Floyd în timp ce era încătuşat.

De câteva zile, în SUA sunt proteste agresive împotriva autorităţilor. În timpul unei arestări, un poliţist l-a “anihalat” pe George, o persoană de culoare, ţinându-i genunchiul pe gât, chiar dacă acesta striga că nu poate respira. Acum, reprezentantul autorităţilor este suspect de uciderea acelei persoane din Minneapolis.

La apariţia video-ului în Social Media, cu arestarea lui George Floyd, lucrurile au degenerat şi imediat au început să apară proteste agresive împotriva rasismului.

https://www.instagram.com/p/CA5851tJlun/?utm_source=ig_embedCelebrităţi alături de Cole Sprouse

Vedeta Disney nu este singura persoană publică care militează în aceste zile pentru combaterea rasismului. O întreagă campanie cu fotografii de culoare neagră se desfăşoară în mediul online.  Kim Kardashian, Kylie Jenner, Kendal Jenner, Beyonce, Rihanna, J.Lo au postat şi ele la rândul lor, pe conturile de Instagram, mesaje de susţinere a comunităţilor de culoare.

 

https://www.instagram.com/p/CA0ebxmgJtJ/

https://www.instagram.com/p/CA7AetwHiQR/

https://www.instagram.com/p/CA6jxqoDLYw/

https://www.instagram.com/p/CAy-W0cAvWV/

https://www.instagram.com/p/CA5jMiHAvcG/

https://www.instagram.com/p/CA2xLO1JPFV/

https://www.instagram.com/p/CA7O92VpwK0/

https://www.instagram.com/p/CA7JIFGnfJF/

https://www.instagram.com/p/CA6_ckAHFvR/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În plus, ieri, conturile de Facebook, Instagram şi Twitter şi-au făcut logourile negre în semn de solidaritate cu protestatarii. La fel au procedat şi brand-uri mari precum: Adidas, Nike, Footlocker, Ben & Jerry’s, Netflix şi altele.

 

https://www.instagram.com/p/CAzhEIDg36o/

https://www.instagram.com/p/CAygJoHABcX/

https://www.instagram.com/p/CA05DZBjCNs/

https://www.instagram.com/p/CA012Z3nM6n/

 

 

 

 

 

 

În timp ce atâţia oameni militează pentru drepturile omului, acum două zile, pentru siguranţa sa, Donald Trump a fost transferat într-un buncăr, la adăpost. Preşedintele SUA a anunţat că va trimite armata pe străzi pentru a potoli protestatarii cât de curând.

Text: Bettina Cristea

Photo: Instagram