Demachierea cu ulei, metoda naturala de curatare a tenului

demachiere-cu-uleiIndiferent daca ati folosit make-up sau nu, demachierea tenului este obligatorie atat dimineata, cat si seara. Prin acest proces, tenul este curatat de celule moarte, de impuritati si de excesul de sebum si este pregatit pentru a absorbi ingredientele hranitoare din produsele cosmetice. Pe de alta parte, este foarte important cu ce produs alegeti sa va curatati tenul, deoarece nu toate cosmeticele de pe piata sunt potrivite tipului vostru de piele sau au capacitatea de a va oferi rezultatele asteptate. Din acest motiv, ingrijirea naturala a tenului ramane cea mai buna optiune, iar uleiurile vegetale sunt cele mai potrivite in acest sens.



Cum ne demachiem corect cu ulei?

Uleiul vegetal este o varianta de demachiere potrivita tuturor tipurilor de ten, inclusiv celui gras sau acneic, si, in plus, inlatura make-upul eficient, hranind in acelasi timp dermul. Indiferent ce ulei veti alege, este recomandat sa va udati fata inainte si apoi, cu discheta umezita de ulei amestecat cu apa, sa va stergeti usor. O alta varianta este sa va intindeti uleiul pe fata si apoi, cu o discheta umeda, sa va curatati fata. Procesul trebuie repetat pana cand discheta ramane curata. Pentru a indeparta excesul de ulei ramas dupa demachiere, stergeti fata, folosind miscari circulare, cu apa florala, cu apa termala sau cu lotiune tonica.

Demachierea cu ulei de masline

Nu mai este un secret pentru nimeni ca uleiul de masline a devenit preferatul tuturor retetelor cosmetice preparate in casa, astfel ca, si in procesul de demachiere, acesta isi aduce remarcabil contributia. Uleiul de masline contine acizi grasi si vitaminele A si E, fiind preferatul oricarui tip de ten. Este antiacneic, nu provoaca alergii, este non-comedogenic si are proprietati antioxidante asupra dermului. In plus, este ieftin si la indemana tuturor. In urma demachierii cu ulei de masline, pielea va ramane curata, catifelata si va capata un aspect stralucitor.

Demachierea cu ulei de migdale

Uleiul de migdale s-a dovedit a fi un bun demachiant datorita proprietatilor sale de curatare si hidratare intensiva. Bogat in substante nutritive si in vitaminele A, E, B1, B2 si B6, acesta hraneste in profunzime fara sa incarce tenul si contribuie la reechilibrarea sa. De asemenea, are efect cicatrizant si are capacitatea de a relaxa musculatura, de a impiedica umflarea pleoapelor si, totodata, de a reduce cearcanele si ridurile. Este ideal pentru un ten normal, sensibil sau uscat.

Demachierea cu ulei de argan

Folosit cu succes in mastile pentru par si in tratamentele corporale anticelulitice si antivergeturi, uleiul de argan se remarca si in tratamentele de ingrijire a tenului. Are cel mai puternic efect anti-aging dintre toate uleiurile vegetale si ajuta la refacerea barierei hidrolipidice a pielii. De asemenea, acesta imbunatateste oxigenarea celulara si regenereaza tesuturile pielii in profunzime. Este recomandat oricarui tip de ten, cu precadere celui uscat sau afectat de acnee.

Demachierea cu ulei de jojoba

Recomandat cu precadere tenului gras sau acneic, uleiul de jojoba are capacitatea de a inhiba activitatea glandelor sebacee si, implicit, de a reduce excesul de sebum. Are actiune non-comedogenica si se absoarbe rapid in piele, lasand-o moale si luminoasa. In plus, acesta are capacitatea de a activa secretia de colagen si elastina a pielii, luptand astfel pentru ca tenul sa nu-si piarda elasticitatea.

Demachierea cu ulei de samburi de struguri

Uleiul de samburi de struguri este bogat in vitaminele D, C si E, contine betacaroten si este o sursa esentiala de antioxidanti si acizi grasi, ajutand la incetinirea procesului de imbatranire a pielii. Dedicat in special persoanelor cu ten sensibil, mixt sau gras, acesta inlatura iritatiile de la nivelul dermului si intretine regenerarea celulara.

Text: Madalina Manole