Destinatii ideale pentru sanatate

Sfarsitul verii si inceputul toamnei este perioada perfecta pentru a pleca intr-o vacanta care sa imbine utilul cu placutul, cu alte cuvinte sa ofere si relaxare si sa aduca si beneficii sanatatii. Iti propunem in continuare cateva destinatii turistice autohtone care vor fi o adevarata binecuvantare pentru trup si suflet.



Top 5 locuri misterioase din Romania

Salina

Romania se poate mandri cu o varietate de saline care, pe langa peisajul impresionant, aduc o serie de beneficii sanatatii. Cura de salina este recomandata tuturor persoanelor, in special copiilor si celor cu afectiuni respiratorii. Salinoterapia trateaza astmul, bronsita, polipii, insuficienta respiratorie, emfizemul pulmonar, dar si problemele ORL, rinitele, sinuzitele si otitele. De asemenea, inlatura stresul, oboseala, trateaza insomniile si imbunatateste functionarea aparatului digestiv. In plus, detoxifiaza organismul, infrumuseteaza pielea si intareste imunitatea, fiind utila persoanelor care-si doresc sa renunte la fumat, care se confrunta cu alergii sezoniere, disfunctii ale tiroidei si meteosensibilitate. Daca alegeti o astfel de destinatie de vacanta, puteti opta pentru salina de la Targu Ocna, Ocnele Mari, Slanic Prahova, Praid sau Turda. Tineti cont ca in salina umiditatea este mare, de aproximativ 70%, iar temperatura este de aproximativ 11-13 grade Celsius.

Pont: Sarea contine un numar impresionant de substante minerale si 37 de elemente chimice esentiale, fiind o substanta bactericida si dezinfectanta, capabila sa aduca beneficii intregului organism.

Baile termale

Apele termale au fost folosite inca din Antichitate pentru tratarea diferitelor afectiuni reumatice si boli de piele si, iata ca, de-a lungul timpului, noi beneficii au fost descoperite, capatand din ce in ce mai multa valoare. Curele balneoclimaterice amelioreaza considerabil reumatismul, artrita, durerile articulare si afectiunile coloanei, datorita efectului purificator si proprietatilor antioxidante, fiind ideale pentru cei care se confrunta cu diferite probleme dermatologice. Cura interna cu apa termala este benefica persoanelor cu probleme digestive, gratie magneziului continut in cantitati mari. Pe de alta parte, datorita continutului de dioxid de carbon, apele termale sunt benefice persoanelor cu afectiuni cardiovasculare, dar si celor diagnosticate cu hipertensiune arteriala. De asemenea, amelioreaza simptomatologia in cazul bolilor renale, urinare, metabolice si endocrinologice, fiind extrem de apreciate in tratamentul afectiunilor ginecologice. Romania se mandreste cu o varietate de astfel de statiuni de tratament, fiecare avand propriile sale caracteristici si calitati. Astfel, puteti opta pentru Baile Herculane, Baile Govora, Baile Felix, Baile Tusnad, Baile Olanesti etc.

Pont: Apele termale contin un adevarat cocktail de minerale si substante chimice si au temperatura crescuta, peste 35-40 de grade Celsius.

Beneficiile namolului asupra sanatatii si frumusetii

Namolul terapeutic

Namolul este un alt dar al naturii menit sa vindece in mod miraculos anumite probleme de sanatate. Terapia cu namol, prin stimularea puternica a productiei de colagen si activarea microcirculatiei, infrumuseteaza pielea, reduce liniile si ridurile fine, combate celulita si echilibreaza pH-ul. Pe de alta parte, amelioreaza reumatismul, afectiunile digestive si ginecologice, fiind recomandat in caz de infertilitate si dereglari hormonale. Un alt mare beneficiu al masajului cu namol terapeutic este intarirea imunitatii, dar si inlaturarea stresului, a oboselii si a insomniilor. Ia in calcul un sejur pe malul marii, in zona lacului Techirghiol, sau opteaza pentru namolul de la Amara, Sovata sau Ocna Sibiului.

Cele mai frumoase zone montane din Romania

Pont: Cu toate ca nu se este pe deplin elucidat mecanismul prin care namolul reuseste sa vindece anumite afectiuni, se crede ca acesta actioneaza prin intermediul sistemului nervos, al sistemului cardiovascular si al sistemului imunitar.

Farmacistii Catena recomanda crema antireumatica cu eucalipt si camfor de la Techir. Mai multe detalii gasiti aici!

Text: Madalina Manole