Divortul predispune femeile la caderea parului

Divortul predispune femeile la caderea paruluiPana acum, varsta si mostenirea genetica erau indicatorii de baza in ceea ce priveste caderea parului, atat la femei, cat si la barbati. Acum, in urma unui nou studiu facut de Case Western Reserve School of Medicine, s-a constatat ca femeile care si-au pierdut partenerul in urma divortului sau a mortii acestuia sunt mai predispuse sa sufere o subtiere a firelor de par decat cele singure sau cu un mariaj fericit.

Conducatorul studiului, doctorul Brahman Guyuron, a pus aceste schimbari pe seama nivelului ridicat de stres: “Cel mai probabil, stresul este partea problematica dintr-un divort care duce la caderea parului printre femei”, a declarat el.

De asemenea, si alte situatii stresante cum ar fi nasterea unui copil pot afecta parul femeilor in acelasi fel. In afara de mostenirea genetica si stres, bautul excesiv si fumatul ar putea contribui la caderea parului in cazul femeilor.

In plus, in urma cercetarii s-a descoperit ca femeile care beau cafea, folosesc protectie solara si au un mariaj fericit au un risc mai mic de cadere a parului.

Este bine sa stiti si ca parul barbatilor nu este afectat in acelasi fel daca divorteaza, in schimb pot avea probleme mai mari daca fumeaza sau beau excesiv.

Text: Bianca Badescu

septembrie 22nd, 2011 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate