E mai bine sa pari greu de cucerit?

greu de cuceritAtunci cand te atrage cineva sau cand incepi sa te indragostesti, partea cea mai grea este ca nu stii cum sa te porti pana iti dai seama daca si el te vrea. E mai bine sa fii sincera, sa-i spui si sa-i arati ce simti sau sa te faci ca ploua si sa pari greu de cucerit?



Jocurile… sunt utile in dragoste?

Toti am auzit de jocurile dragostei, iar pentru multi barbati chiar asta este partea favorita: perioada cand se indragostesc, cand se joaca. Pentru ca barbatii sunt vanatori si le place sa alerge putin dupa prada inainte sa o prinda. De asemenea, stim ca oamenii isi doresc in general ceea ce nu au. Asa ca acestea par motive suficient de bune incat sa joci cartea persoanei greu de cucerit.

Sa-l tii pe jar pe barbatul de care iti place poate fi intr-adevar o strategie buna. Totul depinde insa de ceea ce iti doresti. O cercetare facuta anul trecut in Hong Kong a reusit sa ofere o explicatie interesanta asupra modului in care functioneaza aceasta strategie.

Intre placere si dorinta

Pentru a explica acest lucru, trebuie sa intelegem in primul rand ca interesul romantic se imparte in doua: placere si dorinta. O cercetare mai veche a aratat ca principiul interactiunii sociale este placerea reciproca: tindem sa ne placa oamenii care ne plac la randul lor pe noi. Atunci cand cineva nu ne da semnale ca ne place, nici in noi nu se declanseaza emotii pozitive. Cand vine vorba despre dorinta, lucrurile stau insa altfel.

Daca iti doresti ca o anumita persoana sa te vrea, sa pari greu de cucerit este o optiune buna. La inceput, mai multor barbati le-au fost prezentate povesti cu femei care pareau greu de cucerit sau usor de cucerit intr-o intalnire. Apoi, barbatii au venit la intalniri de tipul speed-dating cu femei care jucau roluri diferite: fie pareau inaccesibile, fie erau foarte receptive la barbatul din fata lor. La final, acestia au raspuns la intrebari despre cat de mult le-au placut femeile cu care s-au intalnit, dar si despre cat de motivati sunt sa aiba o intalnire sau sa inceapa o relatie romantica cu ele.

Succesul strategiei depinde de cand o aplici

Cercetatorii au ajuns astfel la concluzia ca strategia de a te arata greu de cucerit induce dorinta, dar nu il face pe celalalt sa te placa mai mult, asta daca luam in calcul ca exista deja un oarecare nivel de interes initial pentru tine. Astfel ca tactica de a te arata greu de cucerit este de folos atunci cand iti doresti o aventura sau atunci cand vrei sa primesti mai multa atentie. Daca iti doresti insa o relatie adevarata, care sa implice sentimente mai profunde, aceasta nu este strategia de urmat. Pentru a-i cultiva cuiva nu doar interesul pentru tine, ci si sentimentele pozitive, este de preferat sa fii deschisa, pozitiva si sa receptiva, cel putin la inceput pana nivelul sau de interes pentru tine creste. Atunci cand nu exista interes, acesta se va naste mai degraba daca esti deschisa decat daca pari greu de cucerit.

Strategia aceasta este foarte buna atunci cand cineva te place, dar nu a facut tocmai o pasiune pentru tine. In acest caz, un drum presarat cu provocari le va creste dorinta pentru tine. Dar retine, numai dupa ce i-ai dezvoltat la inceput interesul pentru tine.

Text: Bianca Badescu