Efectele expunerii la soare asupra pielii

Lumina soarelui este unul dintre factorii principali responsabili de îmbătrânirea pielii. Producția de colagen care este responsabilă de fermitatea și elasticitatea pielii, scade semnificativ, iar pielea devine mai subțire și mai puțin rezistentă la factorii externi.

Pielea corpului acoperă o suprafață de aproximativ 2mp, fiind cel mai mare organ al corpului uman. Structura pielii este una complexă, fiind formată din 3 straturi conectate: epidermă, dermă și hipodermă.

Epiderma este compusă din 5 straturi care se reînnoiesc și se exfoliază constant, proces de regenerare prin care pielea își menține luminozitatea și aspectul sănătos.

Derma este cel mai gros strat al pielii și este format din fibre de țesut conjunctiv. Se caracterizează prin elasticitate și rezistență ridicate. Derma conține colagen (75%) și elastină care mențin structura pielii și conferă acesteia aspectul tânăr și neted. O altă componentă a dermei este acidul hialuronic, responsabil pentru hidratarea corespunzătoare a pielii. În timp, radiațiile ultraviolete ale soarelui (UVR) distrug colagenul și elastina, pielea devine mai subțire, își pierde elasticitatea și capacitatea de a lega moleculele de apă.

Hipoderma, cel mai profund strat al pielii, este formată în principal din grăsimi și, într-o măsură mai mică, din țesut conjunctiv. Țesutul subcutanat joacă un rol important în termoreglare, sprijină și menține cantitatea de nutrienți.



Razele UVR

UVR constă din două tipuri de raze: ultraviolete A (UVA) și ultraviolete B (UVB). Când intră în contact cu pielea, celulele din derm încep să producă melanină, reacție ce duce la bronzarea pielii. Acesta este, de fapt, un mecanism de protecție pentru a bloca penetrarea razelor. UVB are raze mai scurte și este responsabil de arsurile solare, iar UVA are raze mai lungi și este responsabil pentru cea mai mare parte a daunelor cauzate de foto-îmbătrânire.

Pielea deterioarată de soare prezintă următoarele caracteristici:

  • Aspect neuniform cu pete pigmentare, pistrui, melasmă, vitiligo.
  • Piele deshidratată, subțire și tonus slab.
  • Riduri superficiale sau profunde (colagenul și elastina sunt afectate).
  • Vulnerabilitate la efectele adverse ale factorilor externi.

Protecție

Prevenția este mai bună decât tratarea! Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât este mai greu să reparăm daunele provocate de soare asupra pielii, deci cu cât avem grijă din timp, cu atât mai bine.

  • Aplicarea produselor cu protecție solară în fiecare zi poate face mai mult decât să prevină cancerul de piele – poate preveni și semnele de îmbătrânire ale pielii. Se recomandă utilizarea produselor specifice care conțin oxid de zinc sau dioxid de titan, cu un spectru mai larg de acoperire pentru razele UVA. SPF ar trebui să fie de minimum 30.
  • Acoperiți capul cu o pălărie cu boruri largi și purtați haine lejere din fibre naturale.
  • Purtați ocherlari de soare care blochează 90-100% din radiațiile UV.
  • Aplicați balsam de buze cu protecție solară.
  • Evitați medicamentele cu proprietăți fotosensibile.
  • Important este să ajutați pielea și din interior, cu ajutorul preparatelor ce conțin o combinație de ingrediente ce ajută la creșterea nivelului de colagen din țesuturile pielii și stimulează producția naturală a acestuia.

Aspasia Collagen Beauty completează dieta cu ingrediente esențiale pentru reactivarea formării de colagen și acid hialuronic, necesare pentru a reînnoi aspectul pielii, părului și unghiilor.

Aspasia Collagen Beauty este un complex special de COLAGEN, ACID HIALURONIC, îmbogățit cu VITAMINELE C și E, ZINC și BIOTINĂ, sub formă de fiole cu soluție gata preparată, pentru o utilizare facilă și mereu la îndemână.

Ingredientele conținute de Aspasia Collagen Beauty îmbunătățesc aspectul pielii și mențin sănătatea acesteia, beneficii dovedite în urma testărilor* făcute pe 57 de respondenți (femei), după o lună de utilizare zilnică a produsului.