Exercitii pentru fesieri

Fese de visVreti sa aveti in aceasta vara fese frumos conturate, de vis? Este un fenomen care vine din Brazilia. In aceasta tara regula nu este sa-ti arati sanii, ci fesele armonioase. Braziliencele fac timp de trei ore exercitii pentru intarirea muschilor fesieri. Nu este prea tarziu sa urmati programul nostruRotunjimile le plac barbatilor

Aceasta parte a corpului, “rotunjimile”, ii intereseaza pe barbati. Adolescentele se simt stanjenite cand barbatii se uita la posteriorul lor, si adesea ele il acopera cu o jacheta lunga, chiar daca nu sunt grase. Alte femei se simt bine asa cum arata, altele nu. Schimbarea imaginii determina descoperirea  unor noi mijloace de a deveni atractive.

Complexe si griji

Atentie la regimurile in cascada. Este rau sa slabim si apoi sa ne ingrasam pentru ca fibrele si tesuturile se pot rupe si apar definitiv vergeturile. In perioada regimului consumati suficiente proteine ca sa evitati pierderea masei musculare. Daca faceti exercitii pentru intarirea muschilor fesieri, proteinele sunt esentiale.
O alta nemultumire! Aveti fese plate sau lasate? Purtati tocuri care reasaza bazinul si posteriorul sau puteti face exercitii pentru remodelarea muschilor fesieri.

Fesele, forma si talia se contureaza la pubertate. Privitor la aceasta parte a corpului, grasimea este de origine genetica si hormonala. Aici sunt stocate rezervele noastre pentru maternitate. Femeile din zona mediteraneeana au solduri late. Regimul nu poate schimba cu nimic forma acestora.

Programul de exercitii pentru muschi fesieri perfecti

Fesierii sunt muschii cei mai puternici din organism. Este nevoie de efort pentru a dezvolta aceasta grupa musculara. Dezavantajul este ca exercitiile pot afecta spatele. Atunci cand va antrenati fiti atente. Daca simtiti dureri musculare verificati pozitia sau diminuati miscarea.

Va propunem 5 exercitii pentru conturarea feselor:

1. Picioarele paralele, coborati usor ca sa va asezati pe canapea, apoi ridicati-va la fel. Pastrati totdeauna calcaiele pe pamant si spatele drept. Repetati acest exercitiu de 20 de ori. Muschii care lucreaza sunt fesierii.

2. Piciorul drept se sprijina pe calcai, iar celalalt in degete. Se coboara incet genunchiul piciorului stang pana ajunge la sol. Spatele se mentine drept. Efectuati doua serii de cate 10 miscari alternative, mai intai un picior, apoi celalalt. Muschii care lucreaza sunt cei fesieri si cei de pe coapsa.

3. Intindeti-va intr-o parte, un cot pe pamant, capul se tine in mana, cealalta mana se sprijina pe sol. Piciorul de dedesupt ramane drept, celalalt se strange la piept in ritm regulat. Nu rasuciti bustul. Sprijinul corpului se face pe solduri, nu pe fese. Efectuati 20 de miscari pentru fiecare parte. Muschii care lucreaza sunt cei fesieri, abdominali si cei de pe coapse.

4. In aceeasi pozitie, piciorul de dedesupt se indoaie, celalalt se ridica cat mai mult. Faceti 20 de miscari pe fiecare parte. Muschii care lucreaza sunt cei fesieri si abdominali.

5. Intindeti-va pe spate, ridicati picioarele. Indepartati-le si deschideti-le controland bine miscarea. Repetati de 20 de ori aceasta miscare.

Solduri rotunde – prin lipoabsorbtie

Lipoabsorbtia este indicata atunci cand avem multa grasime in jurul feselor si da o motivatie pentru intretinerea prin exercitii a noii siluete. Nu se modifica forma feselor daca se indeparteaza grasimea.  Spitalizarea nu dureaza mai mult de 24 de ore. Obligatoriu este sa purtati o centura.

Sfaturi practice pentru mentinerea unui fund ferm

Bicicleta, aparat care dezvolta muschii, protejeaza spatele si genunchii. Pentru a se evita contractiile musculare lucrati pentru inceput cate 10-15 minute, apoi adaugati minute cu fiecare sedinta. Incalziti muschii inainte de antrenament cu cateva exercitii si masati-i. Faceti zilnic aceste exercitii care solicita muschii fesieri.

Text: Diana Kalas