Extractul de capsune protejeaza pielea impotriva razelor soarelui

Extractul de capsune protejeaza pielea impotriva razelor soareluiUn extract de capsune dezvoltat de catre cercetatorii italieni si spanioli se pare ca ne-ar putea proteja pielea impotriva radiatiilor ultraviolete. Exista doua tipuri de raze UV, si anume UVA si UVB, ce pot cauza imbatranirea prematura a pielii, pot duce la aparitia ridurilor, a cataractei, la slabirea sistemului imunitar si chiar la cancerul de piele.

O echipa de oameni de stiinta de la Universitatea Politehnica delle Marche din Italia dar si de la Universitatea din Barcelona a pregatit mai multe culturi de celule ale pielii umane (fibroblaste), adaugand extractul de capsune in diferite concentratii. Cu ajutorul luminii ultraviolete, echivalenta cu expunerea timp de 90 de minute la soarele verii, expertii au ajuns la concluzia ca o cantitate mai mare din acest extract de capsune protejeaza pielea impotriva razelor soarelui, scazand astfel posibilitatea deteriorarii ADN-ului.

Aceasta descoperire este una extrem de importanta deoarece ar putea conduce catre dezvoltarea unor creme de protectie solara. Protectia impotriva razelor ultraviolete se pare ca ar fi oferita de pigmentii de culoare rosie intalniti in capsune si numiti antociani, cu rol antiinflamator, antitumoral, antioxidant. Incepeti, desigur, prin a include capsunele in dieta dumneavoastra.

 

Text: Ruxandra Raica

august 10th, 2012 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate