FemiScan, aparatul care trateaza incontinenta urinara la femei, acum si in Romania

FemiScan, aparatul care trateaza incontinenta urinara la femei, acum si in RomaniaColumna Medical Center este primul centru medical ce beneficiaza cu succes de aparatul FemiScan, un concept terapeutic destinat intretinerii muschilor planseului pelvin (perineu) ce combina un sistem clinic usor de utilizat si un soft pentru evaluarea in tratarea muschilor planseului pelvin. In plus, FemiScan trateaza incontinenta urinara de efort, incontinenta urinara mixta si imbunatateste viata sexuala.

FemisScan este o alternativa naturala a terapiei chirurgicale si medicamentoase, iar durata tratamentului este de aproximativ 16 saptamani.

     “Metoda presupune efectuarea corecta  si asistata a gimnasticii perineale, a exercitiilor Kegel. Am putea considera ca acest aparat are rolul unui «personal trainer» care inregistreaza electronic intensitatea si durata excercitiilor, urmand ca, ulterior, datele sa fie descarcate si interpretate periodic in centrul medical. Metoda se bucura de un mare succes in aproape toate cazurile de incontinenta urinara, mai cu seama in cele cauzate de stres sau efort”, spune Dr. Mihai Bucur, medic primar urolog Columna Medical Center.

 

Text: Ruxandra Raica