Injectiile cu botox – folosite pentru tratarea migrenelor

-0shutterstock_57474796Rezultatele testelor clinice au aratat ca injectiile cu botox folosite pana acum in tratarea ridurilor pot injumatati efectele migrenelor cronice. Botoxul poate actiona ca un tratament de prevenire a durerilor cronice de cap. Cei de la Allergan, care produc tratamentul cu botox, l-au licentiat cu ceva timp in urma pentru uzul in cazul migrenelor. Un pacient din Anglia plateste intre 400 si 600 de lire pentru un astfel de tratament, desi remediul nu a fost inca aprobat de Institutul National pentru Asistenta Medicala si Excelenta Clinica.

Directoarea organizatiei caritabile Migraine Action din Anglia a declarat ca a simtit pe propria-i piele efectele benefice ale botoxului. Dupa ce a avut dureri de cap cronice timp de 40 de ani,  aceasta a simtit ameliorari semnificative dupa primul tratament cu botox: “Am putut sa muncesc fara dureri de cap si sa dorm normal”, a spus ea.  Pentru tratarea migrenelor, injectiile cu botox se fac in frunte, tample, gat si umeri.

Tratamentul nu da rezultate la toti pacientii, insa cei care raspund la el au parte de ameliorari semnificative ale migrenelor si constata imbunatatiri semnificative ale calitatii vietii, pentru ca pot dormi mai bine si pot munci mai usor.

Text: Bianca Badescu

Sursa:dailymail.co.uk